Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων -Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τονίζει: «Η πρόληψη και η προαγωγή υγείας των γυναικών της πόλης μας είναι ένας από τους βασικούς στόχους των δράσεων ευαισθητοποίησης του Δήμου μας. Η συνεργασία μας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προσφέρει δωρεάν το πολύτιμο δώρο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Καλώ τις γυναίκες του Δήμου μας να συμμετέχουν στα προγράμματα πρόληψης για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο την υγεία τους».

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου – Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 9.00-17.00μμ
Κοινωνική Μέριμνα, Κάδμου & Κιλελέρ, Καματερό

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου – Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 9.00-17.00μμ
Ν. Δημαρχείο, Λ. Δημοκρατίας 61 Άγιοι Ανάργυροι

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)

Τηλέφωνο για ραντεβού: 213 2039936 (Αγιοι Ανάργυροι), 213 2039946 (Καματερό)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τον ένα χρόνο από την τραγική απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την τιμή που αποτίουν στην αείμνηστη πρόεδρο και που σήμερα και αύριο προσφέρουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε όσες γυναίκες το επιθυμούν. «Για μια γυναίκα που νίκησε το φόβο και αγωνίστηκε για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να ενταχθούν προγράμματα πρόληψης τέτοιων ασθενειών» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.