Συμβόλαιο θανάτου βρίσκεται πίσω από την φονική ενέδρα του νονού της νύχτας Γιάννη Σκαφτούρου, χθες στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας. Οι αρχές ξεσκονίζουν τις δραστηριότητες του πρώην βαρυποινίτη μετά τη φυλακή, για να φτάσουν στα ίχνη των εκτελεστών του και να δουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε και με ποιούς.

Οι έρευνες του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη δολοφονία του 55χρονου στη Σκούρτα στα Δερβενοχώρια. Αστυνομικοί της ασφάλειας παραμένουν στην περιοχή και λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους του, ενώ αναζητούν ταυτόχρονα από κάμερες ασφαλείας τη διαχείριση της κυκλοφορίας για να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες άφησαν πίσω τους μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία παρουσίασε μηχανική βλάβη και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά στα κίνητρα των δραστών, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποια από τις δραστηριότητες που ανέπτυξε το θύμα μετά την αποφυλάκισή του εδώ και διόμιση χρόνια να ενόχλησε, είτε να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και οι 25 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, όλοι τους από καλάσνικοφ.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος