Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη έπειτα από τέσσερις διακοπές της δίκης για τον αποτρόπαιο θάνατο της 21χρονης κόρης τους μετά από βιασμό της, βρέθηκαν σήμερα ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για να καταθέσουν για το παιδί που έχασαν αλλά και για τον τρόπο που έμαθαν τα φρικτά νέα στις 28 Νοεμβρίου 2018.

«Με πήρε τηλέφωνο ένας αστυνομικός, συγγενής μας, από το Τμήμα Διδυμοτείχου όπου είχαμε δηλώσει εξαφάνιση και πήγα στο Αστυνομικό τμήμα. Αμέσως κατάλαβα. Είδα το βλέμμα συμπόνιας στους αστυνομικούς και τα δακρυσμένα μάτια. Εκεί έπεσε όλος ο κόσμος μου, ήρθε ένα απόλυτο κενό στη ψυχή μου. Όταν γύρισα σπίτι δεν μπορούσα να πω κάτι, απλά έκανα ένα απλό νεύμα» ανέφερε ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης που κατέθεσε πρώτος.

«Είμαι πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη. Να ζητήσω συγγνώμη διότι δεν μπορούμε κάποιες φορές να κρατήσουμε την ένταση μας. Θα ζητήσω να υπάρχει μία δικαιολογία για τη μάνα της Ελένης. Εγώ θα σταθώ στο γεγονός ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα να υπάρχει νομική εκπροσώπηση των κατηγορουμένων, ωστόσο, θα πρέπει η ελληνική Πολιτεία να βλέπει και τις οικογένειες των θυμάτων και να προχωρούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα» ανέφερε στην αρχή της κατάθεσης του ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις τελευταίες φορές που είχαν επικοινωνήσει με την Ελένη, στις 26 και 27 Νοεμβρίου, προσθέτοντας πως είχαν αγχωθεί πολύ όταν την επομένη δεν μπορούσαν να βρουν την κόρη τους που σπούδαζε στη Ρόδο.

Στην συνέχεια εξιστόρησε τα γεγονότα από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν πως το παιδί τους βρέθηκε στη θάλασσα σε περιοχή της Λίνδου, φρικτά κακοποιημένο, αλλά και από τη διάρκεια του ταξιδιού στη Ρόδο για να παραλάβει τη σορό.

«Εγώ δεν άντεξα να μπω στο νεκροτομείο. Μπήκε μόνο ο αδελφός μου. Την επόμενη ημέρα μας έδωσαν κλειδιά από το διαμέρισμα της Ελένης. Είναι το δεύτερο πιο συγκλονιστικό που βιώνει ένας γονιός που έχει χάσει το παιδί του. Τρέχανε τα δάκρυα όταν μπήκαμε στο σπίτι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως το πλυντήριο ήταν ακόμα αναμμένο. Είχε αποτσίγαρα και στο τραπέζι κάποιες τσιχλίτσες» περιέγραψε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Πήρα όλα τα πράγματα της, ήταν οι αναμνήσεις μας. Πήρα ακόμα και τα φρούτα που είχε αγοράσει διότι τα είχε πάρει για τον εαυτό της και τα έριξα μέσα στον τάφο. Δεν ήθελα να αφήσω τίποτα που ήταν της Ελένης. Στο αεροπλάνο σκεφτόμουν να ανέβει λίγο πιο ψηλά το αεροπλάνο μπας και το άψυχο σώμα της Ελένης συναντήσει την ψυχή της και ζωντανέψει ξανά. Το τραγικότερο δράμα που μπορεί να ζήσει ένας γονιός, να συνοδέψει το παιδί του στην τελευταία κατοικία. Εύχομαι σε όλους να έχουν ένα πιο μικρό σταυρουδάκι να κουβαλούν. Σε εμάς δυστυχώς έτυχε αυτός ο σταυρός» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ