Με την εξέταση του δεύτερου νεαρού που καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευσή η δίκη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου πέρασε την πόρτα του δικαστηρίου μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η δίκη του οποίου διεξάγεται σε διπλανή αίθουσα.


Διαβάστε και: Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών εξετάζεται σήμερα η πρώτη μάρτυρας


Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε ο 25χρονος σήμερα Αιγύπτιος, που υποστηρίζει ότι σε ηλικία 17 ετών βιάστηκε από τον Δημήτρης Λιγνάδη σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου.

Η δίκη είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο 25χρονος, στη διάρκεια της κατάθεσής του, απευθύνθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη ρωτώντας τον «γιατί». Εκείνος τον κοίταξε στα μάτια χωρίς όμως να απαντήσει. Στο δικαστήριο ο νεαρός άνδρας δίνει όλες τις λεπτομέρειες για το πως ο ίδιος βίωσε τον βιασμό του, όπως καταγγέλλει, ενώ θα εξεταστεί στη συνέχεια και από τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

«Ο φερόμενος ως βιασθείς έχει αλλάξει κατ’ επανάληψη τις ημερομηνίες του βιασμού, όπως και τους τόπους. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι από την πλευρά της υπερασπίσεως θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει μια δίκαιη δίκη μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο ασκός του Αιόλου για τον άλλοτε λαμπρό πρωταγωνιστή άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ένας 40χρονος σήμερα άνδρας τον κατήγγειλε στη δικαιοσύνη για βιασμό που όπως ισχυρίστηκε έγινε όταν ήταν ανήλικος, μόλις 15 ετών. Η υπόθεση είχε παραγραφεί, όμως ακολούθησε χιονοστιβάδα αποκαλύψεων σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς τέσσερα ακόμα νεαρά αγόρια τον κατήγγειλαν για βιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ