Έλαβε τέλος η δίκη της οικογένειας Ινδαρέ για τα όσα είχαν συμβεί στο πλαίσιο εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι και στην οδό Ματρόζου τον Δεκέμβριο του 2019, μέσα και έξω από το σπίτι του. Τότε, αστυνομικοί ξυλοκόπησαν αγρίως τον σκηνοθέτη και την οικογένειά του και τους συνέλαβαν εισβάλλοντας βίαια μέσα στο σπίτι τους.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αποφάσισε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ καθώς και των γιων του καθώς και η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν αθώοι, αφού δεν προέκυψε από πουθενά ότι τέλεσαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Μάλιστα, στην αγόρευσή της αναφέρθηκε σε «αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν ισχυριστεί προανακριτικά» και επικαλέστηκε τις καταθέσεις γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις. Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται», είπε η εισαγγελέας.