Τους πρώτους δέκα απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης, λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας, παρέδωσαν το πρωί σε διευθυντές σχολείων και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Η παράδοση των πρώτων απινιδωτών έγινε στον χώρο του θεάτρου «Κώστας Βουτσάς» του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, με τον κ. Ζέρβα να υπογραμμίζει πως πρόθεση του δήμου είναι να εξοπλίσει σταδιακά με αυτά τα μηχανήματα που σώζουν ζωές όλα τα σχολεία του.

«Ευχή όλων μας είναι οι απινιδωτές να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Δικό μας χρέος όμως είναι να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της ασφάλειας και της προστασίας της υγείας με υπευθυνότητα» υπογράμμισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που προσφέρει ασφάλεια στους μαθητές.

Σύμφωνα με την κ. Κοσμοπούλου, οι πρώτοι απινιδωτές επιλέχθηκε να τοποθετηθούν σε σχολικά συγκροτήματα όπου συστεγάζονται πολλά σχολεία, ώστε να καλύψουν ευρύτερες ανάγκες.

Το πρόγραμμα για τον εξοπλισμό των σχολείων με απινιδωτές προχωρά με την καθοριστική συμβολή του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης Θεόδουλου Ταπανίδη. «Αν αναρωτιέται κανείς ποια η χρησιμότητα του απινιδωτή, εγώ είμαι το ζωντανό παράδειγμα. Βρίσκομαι στη ζωή ακριβώς χάρη σε ένα τέτοιο μηχάνημα. Πριν από δύο χρόνια έπαθα ανακοπή και έπεσα στον δρόμο. Με τη βοήθεια του απινιδωτή μού δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή», είπε ο κ. Ταπανίδης.

«Έχουμε στόχο να εφοδιάσουμε τα σχολεία μας με απινιδωτές. Σώζουν ζωές» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για θέματα εκπαίδευσης στη σωστή χρήση του απινιδωτή μίλησε ο Αναστάσης Στεφανάκης, πρόεδρος του «Kids Save Lives».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ