Για την 6η Ιουλίου διέκοψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό την Τετάρτη, με πλήθος κόσμου και αντιφασιστικά συνθήματα έξω από το Εφετείο, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Συνολικά υποβλήθηκαν αιτήματα για αναστολή εκτέλεσης ποινής από τέσσερις καταδικασθέντες.


Πρόκειται για τους Γιάννη Λαγό, Ελπιδοφόρο Καλαρίτη, Αν. Πανταζή και Γ. Σταμπέλο, οι οποίοι ζητούν να αρθεί η κράτησή τους γιατί όπως υποστηρίζουν έχουν υποστεί οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους ανεπανόρθωτη βλάβη. Το δικαστήριο, ύστερα από πρόταση της εισαγγελέως η οποία ζήτησε την απόρριψη των αιτημάτων, θα αποφανθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση διεκόπη λίγο πριν τις 15:00 λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα στο κτήριο.

Στις 6 Ιουλίου το Εφετείο καλείται να ασχοληθεί και με άλλα δικονομικά ζητήματα, όπως ο αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρων για κατηγορούμενους, η νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής, αλλά και η εξέταση του αιτήματος του Νίκου Μιχαλολιάκου για την αναβολή της υπόθεσης.

Από τους 26 καταδικασθέντες κρατούμενους για την εγκληματική οργάνωση παρευρέθηκαν την Τετάρτη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μόνο οι επτά. Μεταξύ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο ήταν οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, και Αντώνης Γρέγος. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Από το εδώλιο απουσίαζαν, μεταξύ άλλων, εκτός από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ν. Μιχαλολιάκου ανέφερε ότι ο πελάτης του απουσίαζε για λόγους υγείας, καθώς νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ δύο μήνες και βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός, όταν η πρόεδρος εκφώνησε το όνομά του.

«Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και πρωτόδικα. Καταδίκη» είπε η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, κατά την είσοδό της στη δικαστική αίθουσα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, είπε πώς «η διαδικασία ουσιαστικά εξαφανίζει την πρωτόδικη απόφαση και το δικαστήριο εξετάζει τα στοιχεία από την αρχή. Η όλη διαδικασία θα κρατήσει αρκετό χρόνο και πάλι», δήλωσε αποκαλύπτοντας ότι οι μάρτυρες στο εφετείο είναι 148.

ΕΡΤ