Ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών οδηγήθηκε η 33χρονη μητέρα της Τζωρτζίνας κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών. Αφού εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος της για τη δολοφονία της κόρης της, η κατηγορουμένη οδηγήθηκε στην ανακρίτρια προκειμένου να λάβει προθεσμία για την απολογία της.

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε χωρίς συνήγορο, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην ανακρίτρια μετέβη με κουκούλα και αλεξίσφαιρο.

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς έξω από το κτήριο 9 είναι συγκεντρωμένος πολύς κόσμος που περίμενε να δει τη μεταγωγή της κατηγορούμενης.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε της υπεράσπισης του ζευγαριού από την Πάτρα που του είχε ανατεθεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Λύτρας δήλωσε: «Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη».

«Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού» κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ