Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος χώρος ανάγνωσης, συνάντησης, χαλάρωσης και εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο, μέσα στην καταπράσινη καρδιά του Πάρκου Ελευθερίας, στην Βασ. Σοφίας.

Ελεύθερη πρόσβαση σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία, για παιδιά και ενήλικες, 24ωρη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi, podcasts, συναντήσεις και συζητήσεις με συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλά ακόμα σας περιμένουν στο νέο πολιτιστικό τοπόσημο της Αθήνας.

Ο σχεδιασμός του Athens Book Space μεριμνά για όλα τα θέματα λειτουργικότητας, αισθητικής, ασφάλειας και βιωσιμότητας, ενώ η ανάπτυξή του κοιτάζει ολιστικά τον τρόπο λειτουργίας του και όπως η κατασκευή δεν θεωρείται ανεξάρτητη από τη λειτουργία, ομοίως η λειτουργία ορίζεται από την κατασκευή. Και τα δύο μέρη εξυπηρετούν την ταυτότητα του Athens Book Space.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Culture Is Athens (@cultureisathens)

Το Athens Book Space είναι μια πρωτότυπη, ελκυστική μεταλλική κατασκευή, που στόχο έχει να αναδιατάξει την ροή της πόλης προσφέροντας έναν χώρο ανάγνωσης και συνεργασίας με νέα δυναμική. Ο σχεδιασμός της είναι εμπνευσμένος από την αθηναϊκή Αγορά, με τις κλασικές στοές και τα προστώα.

Την επιμέλεια έχει η MOSAIC ΚΟΙΝΣΕΠ, βασισμένη πάνω σε ιδέες και εργασία της διεπιστημονικής ομάδας των: Μαγδαληνή Σγουρίδη, Αγιάτη Μπενάρδου και Μιχάλη Καλαμαρά. Η οπτική ταυτότητα έχει σχεδιαστεί από τον Τάσο Χαλκιόπουλο.

Το Athens Book Space υλοποιείται από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα στο https://athensbookspace.gr