Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί το 2020 ανηλεώς από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου και βασανίστηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Όπως έκανε γνωστό ο πατέρας του Γιάννης Μάγγος, με Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούνται έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας) για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

  • των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  • της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  • της έκθεσης κατά συναυτουργία και
  • της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία. (Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερεις πρώτους).
  • Όπως αναφέρεται στη Διάταξη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος
  • τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

«Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται» σημειώνει σε ανάρτησή του, ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μαγγός, ο οποίος έκανε γνωστά και τα παραπάνω.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2020, ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ έξω από τα δικαστήρια της πόλης και προσήχθη στο Α.Τ. Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια, ενώ αργά το βράδυ οι αστυνομικοί τον πέταξαν στον δρόμο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα και αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειάς του και τις πραγματογνωμοσύνες.

Πηγή: Documento