Αίτηση για την άρση της κράτησής της κατέθεσε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, λίγες ημέρες μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να οδηγηθεί στην φυλακή, κατηγορούμενη για μαστροπεία σε βάρος του παιδιού της.

Η κατηγορουμένη, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις 17 Οκτωβρίου, μετά την απολογία της για την κατηγορία που της αποδίδεται, προσέφυγε στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο ζητώντας να διαταχθεί η έξοδος της από την φυλακή.

Οι συνήγοροι της 37χρονης υπέβαλαν αίτηση αποφυλάκισης ισχυριζόμενοι ότι δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για την εντολέα τους, η οποία αρνείται ότι εξέδιδε το κορίτσι, κάτι που φέρονται να κατέθεσαν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της αλλά και η αδελφή του συζύγου της στη δικαστική λειτουργό.

Η αίτηση αποφυλάκισης της μητέρας του παιδιού, που έχει κακοποιηθεί και εκμεταλλευθεί σεξουαλικά, θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που κατόπιν εισαγγελικής εισήγησης θα κρίνει αν είναι βάσιμες οι αιτιάσεις της 37χρονης, οπότε θα διατάξει την έξοδο της από την φυλακή ή αν ορθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη οπότε θα αποφανθεί για την συνέχιση της προφυλάκισης.

πηγή: ΑΠΕ