Ο συνδυασμός «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη φύτευση της νησίδας στην οδό Εγνατία, στο ύψος του σταθμού του μετρό «Πανεπιστήμιο», μπροστά από το ΠΑΜΑΚ, στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπως ενημερώνει ο συνδυασμός με σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, η δωρεά αφορά στον εξωραϊσμό της νησίδας με δενδρύλλια καλλωπιστικής δαμασκηνιάς, ενώ η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου γίνεται για συμβολικούς λόγους, καθώς μεταξύ των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος ήταν νέα παιδιά που σπούδαζαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

Η δωρεά αυτή του συνδυασμού έτυχε της θετικής αποδοχής της αρμόδιας διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία και με σχετικό έγγραφο της εισηγείται την αποδοχή της από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

 

Η νησίδα στην παρούσα κατάστασή της

 

Σε σχετική δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ανέφερε:

«Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε έχει διττή σημασία: Τιμούμε τη μνήμη των παιδιών μας, φοιτητών φοιτητριών που χάθηκαν τόσο άδικα στην εθνική τραγωδία των Τεμπών και παράλληλα προσθέτουμε δέντρα, προσθέτουμε πράσινο σε έναν δήμο που το έχει ανάγκη.

Η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας. Ξεκινούμε με συγκεκριμένες πράξεις που κάνουν τη Θεσσαλονίκη μας πιο όμορφη, μια σύγχρονη και βιώσιμη πόλη, προς όφελος των πολιτών».

O Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1959. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Δικηγόρος στο επάγγελμα. Πτυχίο Νομικής, πτυχίο Δημοσίου Δικαίου. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Εξωτερικός καθηγητής Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης Καθηγητής στη Σχολή Στελεχών Π.Ε. Υπουργείου Υγείας – Πρόνοιας ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ειδικός Σύμβουλος ΕΡΤ Α.Ε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης, Υπουργείου Πολιτισμού Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Υπουργείου Ανάπτυξης Σύμβουλος Διοίκησης της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004” Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης