Επίθεση ενός 50χρονου σε αδέσποτα σκυλιά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός ζώου σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο 50χρονος συνελήφθη από την αστυνομία μετά από καταγγελία για επίθεση σε αδέσποτους σκύλους, τα ξημερώματα σε πλατεία της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την καταγγελία ο 50χρονος επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο κατά των αδέσποτων ζώων. Τουλάχιστον δύο από αυτά πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν.

Ωστόσο σύμφωνα με την εθελόντρια και μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Προστασίας και Πρόνοιας των ζώων, Μαρία Χρυσίδου από την κακοποιητική συμπεριφορά του 50χρονου δεν γλίτωσε ένα αδέσποτο σκυλί που βρισκόταν έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Το περιστατικό είδε ένας νεαρός και ειδοποίησε. Τον σκύλο τον βρήκαμε σήμερα, έχει τραύμα από μαχαίρι στην πλάτη. Το πήγαμε σε κτηνίατρο όπου περιποιήθηκε την πληγή και του χορήγησε αντιβίωση, ενώ αύριο θα μεταφερθεί εκ νέου για εξετάσεις» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η εθελόντρια επισημαίνοντας ότι «το ζώο είναι κατατρομαγμένο».

Ο 50χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ζώων. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης.