Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ενσάρκωσε την αντίσταση της χώρας του απέναντι στη ρωσική εισβολή, ανακηρύχθηκε το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2022 από το αμερικανικό περιοδικό Time.


Το Time απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Ζελένσκι, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε «πνεύμα της Ουκρανίας». Ενδεικτικά, το Time συνόδεψε την τιμητική διάκριση του Ουκρανού ηγέτη, με ένα μακροσκελές άρθρο, στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει τα εξής:

«Δεν υπήρχαν πολλά (σ.σ. πριν από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου) στη βιογραφία του Ζελένσκι που να δείχνουν ότι εκείνος θα ήταν πρόθυμος να κάτσει και να πολεμήσει. Δεν είχε υπηρετήσει στον στρατό ούτε είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποθέσεις του. Ήταν πρόεδρος μόλις από τον Απρίλιο του 2019. Τα επαγγελματικά του ένστικτα προέρχονταν από την ηθοποιία, την κωμωδία και τον κινηματογράφο. Αυτή η εμπειρία αποδείχθηκε ότι είχε τα πλεονεκτήματά της. Ο Ζελένσκι προσαρμόστηκε […] Τώρα το κοινό του είναι ο κόσμος.»

«Είτε η μάχη για την Ουκρανία προκαλεί ελπίδα είτε φόβο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαλύβδωσε τον κόσμο με τρόπο που είχαμε δεκαετίες να δούμε», έγραψε ο αρχισυντάκτης του Time, Έντουαρντ Φέλσενταλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ