Σχολική περιφέρεια του Μιζούρι θα επαναφέρει τον ξυλοδαρμό ως τιμωρία για τους μαθητές, και πολλοί γονείς φέρονται να είναι χαρούμενοι για αυτή τη νέα πολιτική.

Οι μαθητές σε μια σχολική περιφέρεια του Μιζούρι θα υποβληθούν – ενδεχομένως –  σε ξυλοδαρμό ως «μορφή πειθαρχίας» κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Η σχολική περιφέρεια “Cassville School School District” λέει ότι επαναφέρει την «σχολική σωματική τιμωρία», αφού τον Ιούνιο το τοπικό σχολικό συμβούλιο ενέκρινε την πολιτική αυτή.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, ο ξυλοδαρμός ως πειθαρχικό μέτρο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση, όταν «άλλα μέσα πειθαρχίας έχουν αποτύχει, και τότε, μόνο σε λογική μορφή και κατόπιν σύστασης του διευθυντή».

Σύμφωνα με την επιθεωρήτρια Merlyn Johnson, μόνο πιστοποιημένο (;) προσωπικό και παρουσία ενήλικα μάρτυρα μπορεί να χορηγεί ξυλιές, οι οποίες πρέπει να είναι εκτός οπτικής επαφής με τυχόν συμμαθητές. Απαγορεύονται επίσης τα χτυπήματα στο πρόσωπο ή στο κεφάλι του μαθητή.

Τα σχολεία πρέπει να εξασφαλίζουν εκ των προτέρων γραπτή συγκατάθεση των γονέων, ενώ σε αποσπάσματα που δόθηκαν στην USA Today, η Johnson υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των σχολίων της κοινότητας τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του ξυλοδαρμού.

«Είχαμε ανθρώπους που μας ευχαρίστησαν γι’ αυτό», δήλωσε η Johnson. «Παραδόξως, εκείνοι που βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιθανώς θα τρομοκρατούνταν αν μας άκουγαν να λέμε αυτά τα πράγματα, αλλά η πλειονότητα των ανθρώπων που συνάντησα ήταν υποστηρικτικοί. Σεβόμαστε την απόφαση κάθε γονέα, όποια απόφαση κι αν πάρει».

Το Μιζούρι είναι μία από τις 19 πολιτείες που εξακολουθούν να επιτρέπουν τη σωματική τιμωρία στα σχολεία. Σύμφωνα με την USA Today, η διαδικασία για την έγκριση της πολιτικής ξεκίνησε αφού μια ανώνυμη έρευνα σε μαθητές, γονείς και υπαλλήλους του σχολείου, χαρακτήρισε τα «θέματα συμπεριφοράς και πειθαρχίας των μαθητών» ως «μεγάλης σημασίας» για την περιοχή.