Εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά φέρεται να δέχτηκε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατά τις προ ετών συναντήσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται σε ρεπορτάζ τους πολλά βρετανικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που έλαβε ο πρίγκιπας της Ουαλίας ανέρχονται συνολικά σε 3 εκατ. ευρώ, τα οποία ο Κάρολος παρέλαβε μέσα σε βαλίτσα, ακόμη και σε σακούλες… σούπερμάρκετ.

Οι παραλαβές έγιναν το 2015 κατά τη διάρκεια κατ’ιδίαν συναντήσεων μεταξύ του Καρόλου και του Αλ Θάνι στο Κλάρενς Χάους, αναφέρει ο Guardian σχετικά με το θέμα, προσθέτοντας ότι ο Κάρολος παρέδωσε τις σακούλε αυτές σε βοηθούς του «που φρόντισαν να περάσουν όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπική οργάνωση, αφού τα μέτρησαν με το χέρι».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα προσφέροντας κάτι σε αντάλλαγμα για τις δωρεές», σπεύδοντας ωστόσο να αναρωτηθεί το κατά πόσο ο Κάρολος γνώριζε ότι η λήψη μεγάλων δωρεών από έναν ξένο δισεκατομμυριούχο θα μπορούσε μελλοντικά να τον βάλει στο στόχαστρο τη κριτικής ή ακόμη και των Αρχών.

Ο σεΐχης – ιδιοκτήτης της ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν – θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με τεράστιες επενδύσεις στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το Κλάρενς Χάους σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι «οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον σεΐχη διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πρίγκιπα που πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο έλεγχο και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».