Οι φόβοι των χρηματιστών για τον αντίκτυπο που θα είχε στο ταμπλό του χρηματιστηρίου η αποχώρηση του Ίλον Μασκ από τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, ύψους 44 δισεκ. δολαρίων, επιβεβαιώθηκαν σήμερα (11/7) με την βουτιά 6% που κατέγραψε η μετοχή στη προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση.

Καθώς η νομική διαμάχη μεταξύ του πιο πλούσιου ανθρώπου του κόσμου και της αμερικανικής εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ο Μασκ με σημερινή ανάρτησή του στο Twitter «τρολάρει» τη διοίκηση της εταιρείας.

Στην ανάρτησή του Μασκ επέκρινε τη στάση της Twitter, αναφέροντας ότι η νομική διαμάχη θα αναγκάσει την εταιρεία να αποκαλύψει στο δικαστήριο πληροφορίες για ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερματίζει τη συμφωνία του για την εξαγορά της Twitter διότι η εταιρεία είχε παραβιάσει πολλές προβλέψεις της συμφωνίας συγχώνευσης.

Η Twitter σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του Μασκ, ίσως ακόμα και αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά, δήλωσαν στο Reuters πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Τα tweets του Μασκ με τον Τσακ Νόρρις, γνωστό Αμερικανό ηθοποιό ταινιών δράσης, σε ρόλο σκακιστή ήταν η πρώτη δημόσια απάντησή του μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής που έβαλε τέλος στην εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc, επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Πηγή: ΕΡΤ