Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ προσπάθησε στη διάρκεια μιας χθεσινής συνάντησης να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι η εταιρία «δεν είναι όμηρος» της είδησης για προσφορά εξαγοράς της από τον Ίλον Μασκ, όπως δήλωσε στο Reuters πηγή που έχει λάβει σχετική ενημέρωση .

Καθώς ο Αγκραουάλ δέχθηκε ερωτήσεις από το προσωπικό στην υπηρεσία μηνυμάτων της εταιρίας, ενθάρρυνε τους εργαζόμενους να διατηρήσουν την προσοχή τους στην εργασία τους λέγοντας ότι «εμείς, ως εργαζόμενοι ελέγχουμε ό,τι συμβαίνει», σύμφωνα με την ίδια πηγή που μίλησε ανώνυμα καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα.

Η συνάντηση έγινε αφού είχε γίνει γνωστό ότι ο Μασκ που είναι εκτελεστικός διευθυντής της Tesla προσφέρθηκε να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έναντι 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αγκραουάλ είπε στο προσωπικό ότι το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνεχίζει να εξετάζει την προσφορά του Μασκ, αλλά ο ίδιος μπορεί να αναφέρει ελάχιστα σχετικά με το ζήτημα αυτό στους εργαζόμενους.

Καθώς ο Αγκραουάλ δεχόταν και απαντούσε σε ερωτήσεις, ένας εργαζόμενος τον ρώτησε πώς η εταιρία έλαβε την απόφαση να προσφέρει στον Μασκ μία θέση στο διοικητικό της συμβούλιο.

«Αρχίζουμε να προσκαλούμε τους δισεκατομμυριούχους στο διοικητικό συμβούλιο;» είπε.

Ο Αγκραουάλ απάντησε ότι το διοικητικό συμβούλιο ενεργεί προς το καλύτερο συμφέρον των μετόχων. «Υποστηρίζω δυναμικά ότι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για την υπηρεσία που προσφέρουμε πρέπει να έχουν φωνή και να δίνουμε έμφαση σε αυτό ώστε να μπορούμε να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι» εξήγησε ο ίδιος.

Ένας άλλος εργαζόμενος ζήτησε τον Αγκραουάλ να σχολιάσει πώς βλέπει ο ίδιος τον ορισμό που δίνει ο Μασκ στην ελευθερία του λόγου και αν αυτός ο ορισμός ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο με τον οποίο το Twitter προσεγγίζει την ελευθερία του λόγου.

Ο Αγκραουάλ δεν απάντησε άμεσα στην ερώτηση, δηλώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που κάνει η εταιρία επικεντρώνεται συνεχώς στη βελτίωση «της υγιούς συζήτησης στο Twitter».

Νωρίτερα, ο Αγκραουάλ είχε δηλώσει πως πιστεύει ότι «το Twitter είναι υπεράνω ενός προσώπου, οποιουδήποτε προσώπου».

Εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ