Στην Ταϊβάν,  believe it or not, το πρώτο drag show σε προεδρικό μέγαρο, από τη Nymphia Wind! Η drag queen έδωσε παράσταση στο προεδρικό μέγαρο της Ταϊβάν, για τη νίκη της στο «RuPaul’s Drag Race».

Η Ταϊβανέζα drag queen Nymphia Wind και νικήτρια της τηλεοπτικής σειράς “RuPaul’s Drag Race” ερμήνευσε ένα medley τραγουδιών για την απερχόμενη πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν, ευχαριστώντας την που ήταν η «μητέρα» της Ταϊβάν. Ντυμένη μ’ ένα κίτρινο φόρεμα που παραπέμπει σε νούφαρο, η Nymphia Wind τραγούδησε στην απερχόμενη πρόεδρο της Ταϊβάν το «Marry the Night» της Lady Gaga και το «Chase, Chase, Chase» του Huang Fei.

«Αυτό είναι ίσως το πρώτο προεδρικό μέγαρο στον κόσμο που φιλοξενεί ένα drag show», είπε η Nymphia Wind στην Τσάι Ινγκ-γουέν μετά την εμφάνισή της και την ευχαρίστησε για τη συνεισφορά της στη χώρα. «Σας ευχαριστώ για τη συνεισφορά σας σε αυτή τη χώρα, ώστε να μπορέσω να μεγαλώσω και να γίνω έτσι σήμερα», πρόσθεσε η Nymphia Wind με δάκρυα στα μάτια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DW News (@dwnews)

Η Ταϊβάν είναι μια ζωντανή δημοκρατία 24 εκατομμυρίων ανθρώπων, την οποία το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα του Πεκίνου διεκδικεί ως έδαφός του, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν την έχει ελέγξει. Όμως δεν αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητη χώρα από τις περισσότερες κυβερνήσεις στον κόσμο και έχει χάσει μια σειρά από διπλωματικούς συμμάχους λόγω του Πεκίνου τα τελευταία χρόνια. Η Τσάι και το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP) έχουν υπερασπιστεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, καθιστώντας την Ταϊβάν ένα πιο φιλελεύθερο προπύργιο στη συντηρητική Ασία. Στον αντίποδα, η Κίνα κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση υπό τον Σι Τζινπίνγκ, με καταστολή ομάδων και περιεχομένου ΛΟΑΤΚΙ.

Η Ταϊπέι, η πρωτεύουσα της Ταϊβάν, φιλοξενεί κάθε Οκτώβριο τη μεγαλύτερη πορεία υπερηφάνειας της Ανατολικής Ασίας. Πέρυσι, ο αντιπρόεδρος Λάι Τσινγκ-Τε, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα τη Δευτέρα ως ο επόμενος πρόεδρος της Ταϊβάν, έγινε ο πιο υψηλόβαθμος κυβερνητικός ηγέτης που συμμετείχε ποτέ στον εορτασμό.

Με πληροφορίες από CNN