Η σύνοδος του NATO στο Βίλνιους έδειξε πως πρόθεση της στρατιωτικής συμμαχίας είναι να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα της Ρωσίας, ανέφερε χθες Τρίτη ο ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, ο Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στη συνάντηση στο Βίλνιους φάνηκε πως η πρόθεση της συμμαχίας είναι να συγκεντρώνει ολοένα περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα της Ρωσίας. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποχωρήσουμε πουθενά», τόνισε ο κ. Αντόνοφ στο πρακτορείο.

Για τον πρεσβευτή, οι δηλώσεις που έκαναν οι ηγέτες των κρατών μελών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού επιβεβαίωσε επίσης την «αντιρωσική ώθηση» του, ότι ρίχνει όλους τους πόρους του «στον αγώνα εναντίον της χώρας μας».

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας, το διήμερο 11 – 12 Ιουλίου. Τους τελευταίους μήνες, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας έχει υπογραμμίσει την «άνευ προηγουμένου ενότητα των κρατών – μελών» σε όλα τα βασικά ζητήματα, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε την παραμονή της Συνόδου, οι χώρες –μέχρι την τελευταία στιγμή– συνέχισαν να συμφωνούν για το κείμενο της τελικής δήλωσης, η οποία σχετίζεται με ένα τόσο βασικό ζήτημα, όπως η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η υποστήριξη προς εκείνη και οι εγγυήσεις για την ασφάλεια του Κιέβου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ