Ο λογαριασμός του Κάνιε Γουέστ στο Instagram έκλεισε το Σαββατοκύριακο, αφού κατηγόρησε τον ράπερ Diddy ότι ελέγχεται από Εβραίους. Το μήνυμα ήρθε σε μια σειρά από απαντήσεις για μια μακροχρόνια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας.

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Λος Άντζελες απευθύνει πρόσκληση στον Κάνιε Γουέστ να το επισκεφθεί μετά την ανάρτηση αντισημιτικών μηνυμάτων στους λογαριασμούς του σε Twitter και Instagram.

«Οι λέξεις έχουν σημασία και οι λέξεις έχουν συνέπειες. Σε προτρέπουμε να έρθεις για να καταλάβεις πώς ακριβώς οι λέξεις μπορούν να υποκινήσουν φρικτή βία και γενοκτονίες», αναφέρει το Μουσείο, σε ανακοίνωση.

«Το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε μόνο με λέξεις που δυστυχώς γέννησαν στερεότυπα, φυλετικές και θρησκευτικές αλληγορίες και οδήγησαν στη δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων. Αποστολή μας είναι να τιμήσουμε τη μνήμη όσων δολοφονήθηκαν, να ενημερώσουμε για το Ολοκαύτωμα αλλά και για τις άλλες γενοκτονίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής που διαπράχθηκε κατά του αρμενικού λαού, και να ενθαρρύνουμε για έναν πιο αξιοπρεπή και ανθρώπινο κόσμο», τονίζει και προσθέτει: «Τα λόγια σας φτάνουν σε εκατομμύρια ανθρώπους και εσείς επιλέγετε ή να προκαλέσετε ή να εμπνεύσετε. Σας καλωσορίζουμε οποιαδήποτε στιγμή», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ