Ο οίκος Gucci αποκάλυψε την τοποθεσία, στην οποία θα διοργανώσει τη νέα επίδειξη της γυναικείας και αντρικής κολεξιόν του στις 16 Μαΐου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Alessandro Michele επέλεξε να παρουσιάσει τις δημιουργίες του στο Καστέλ ντελ Μόντε στην Απουλία της Ιταλίας, κάστρο με μοναδικό γεωμετρικό σχήμα, το οποίο προστατεύεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1996.

Το 2019 είχε γυρίσει ένα fashion video για τη νέα του prefall συλλογή στην αρχαία, ελληνική πόλη της Σικελίας. Επίσης, πριν από την πανδημία της Covid-19, ο Alessandro Michele είχε επιλέξει μοναδικές τοποθεσίες για τις παρουσιάσεις των τότε συλλογών cruise του Gucci, όπως τη ρωμαϊκή νεκρόπολη στην Αρλ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το το 1981, το Dia Art Foundation στη Νέα Υόρκη και την Palatina Gallery του Palazzo Pitti στη Φλωρεντία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gucci Official (@gucci)


Το Καστέλ Ντελ Μόντε βρίσκεται στην Άντρια, 540 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε ένα λόφο και η εκπληκτική τοποθεσία είναι σε συμφωνία με τη γοητεία που ασκούν στον Alessandro Michele ιστορικά μέρη. Το κάστρο συνδυάζει στοιχεία από τη Βόρεια Ευρώπη, τον ισλαμικό κόσμο και την κλασική αρχαιότητα, αντιπροσωπεύοντας ένα σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών.

Ενώ οι οίκοι μόδας παρουσιάζουν παραδοσιακά τις cruise ή resort συλλογές τους κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ο Alessandro Michele το 2020 αποφάσισε να εγκαταλείψει το πρόγραμμα της εποχικότητας και των επιδείξεων και ακολουθεί δικό του ρυθμό. Το όνομα της συλλογής που θα παρουσιαστεί στο Καστέλ ντελ Μόντε θα αποκαλυφθεί την ημέρα της επίδειξης.

Για την ιστορία

Ο Φρειδερίκος Β’ του Χοενστάουφεν, βασιλιάς της Σικελίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 1220, καθώς και βασιλιάς της Ιερουσαλήμ από το 1225, ήταν προστάτης της επιστήμης και των τεχνών και ανέθεσε την κατά σκευή του Καστέλ ντελ Μόντε γύρω στο 1240.

Το κάστρο έχει οκταγωνικό σχήμα και από κάθε κορυφή του οκταγώνου προβάλλει ένας επίσης οκταγωνικός πύργος. Το σχήμα αυτό, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα σύνηθες αλλά χωρίς το κάστρο να αποτελεί το μοναδικό του δείγμα, έχει δώσει λαβή σε πολλές, συχνά ευφάνταστες, ερμηνείες από πολλούς μελετητές. Αυτό που δεν είναι μέχρι σήμερα βέβαιο είναι για ποια χρήση κατασκευάστηκε αυτό το κτίσμα: Δεν αποτελεί κλασικό φρούριο, δεδομένου ότι δεν προστάτευε κάποια περιοχή ή εγκατάσταση. Κάποιοι ερευνητές θεωρούν ότι κτίστηκε για να αποτελέσει κυνηγετικό περίπτερο (αναφέρεται ότι ο Φρειδερίκος ήταν φανατικός κυνηγός), άλλοι το θεωρούν ως αμυντική εγκατάσταση, κάποιοι έπαυλη ρωμανικού τύπου, άλλοι το έχουν αποκαλέσει «τόπο απολαύσεων».

Δείτε το σόου του οίκου Gucci για τον χειμώνα 2022-23

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ