Στην περιοχή Wuzhishan Scenic Area στην επαρχία Hebei της βόρειας Κίνας, αναζητάνε άτομα που αγαπάνε τον κινέζικο θρύλο του Βασιλιά Πίθηκου και να μπορούν να χωνέψουν πολλές μπανάνες.

Ο τουριστικός προορισμός αναζητά κάποιον να ντυθεί ως ο μυθικός κινεζικός χαρακτήρας και είναι διατεθειμένος να πληρώσει τον κατάλληλο υποψήφιο 842 δολάρια το μήνα, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Shangyou News. Σε αντάλλαγμα, θα πρέπει να αράξει σε μια σπηλιά στη βάση ενός βουνού και να τρέφεται από τους τουρίστες.

Ο κινεζικός θρύλος του Βασιλιά Πίθηκου έχει μια δημοτικότητα στην Κίνα συγκρίσιμη με εκείνη των παραμυθιών του Γκριμς στη Δύση. Έχει τροφοδοτήσει τη φαντασία αμέτρητων παιδιών και έχει εμπνεύσει πολυάριθμες ταινίες και τηλεοπτικά spin-offs.

Η ιστορία ακολουθεί τον Σουν Γουκόνγκ, έναν πίθηκο που γεννήθηκε από μια πέτρα και αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις από έναν ταοϊστή πολεμιστή. Πολεμάει σαν πολεμιστής, κρατάει ένα χρυσό μαγικό ραβδί και ταξιδεύει πάνω σε σύννεφα καθώς συνοδεύει τον ιερό μοναχό Τανγκ Σανζάνγκ στο “Ταξίδι στη Δύση” για να αποκτήσει βουδιστικές σούτρες στην Ινδία.

Το ταξίδι ξεκινάει στο Wuzhishan, ή αλλιώς το “βουνό των πέντε δαχτύλων”, όπου ο Βασιλιάς Πίθηκος έχει παγιδευτεί από θεούς που έχουν θυμώσει με τη νεανική του αλαζονεία. Ο Τανγκ τον απελευθερώνει και οι δυο τους ξεκινούν την περιπέτειά τους.

Ωστόσο, ο τυχερός υποψήφιος για δουλειά στη γραφική περιοχή Wuzhishan θα πρέπει να μείνει στη θέση του.

Τα εργασιακά καθήκοντα απαιτούν να φορέσουν μάσκα και κοστούμι πιθήκου και να κρυφτούν σε μια σπηλιά στη βάση του βουνού, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βασικό μέρος του ρόλου είναι να δέχονται τα σνακ που τους προσφέρουν τα παιδιά που τους επισκέπτονται – μήλα, στιγμιαία νουντλς και, αναπόφευκτα, πάρα πολλές μπανάνες. «Τι είδους καταπληκτική δουλειά είναι αυτή; Ατελείωτο δωρεάν φαγητό και υπάρχει και μισθός», αστειεύτηκε ένας χρήστης στο Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok.

Επιπλέον, απαιτείται ελάχιστη εμπειρία.

«Δεν υπάρχουν ακαδημαϊκές απαιτήσεις. Οι κύριες απαιτήσεις είναι το πάθος για τον Sun Wukong, λίγο ταλέντο στην υποκριτική και η ικανότητα να είσαι ζωηρός, χαρούμενος, προσιτός για να αλληλεπιδράσεις με τους τουρίστες», δήλωσε στο Shangyou News ένας διευθυντής της ιστοσελίδας.

Ο διευθυντής πρόσθεσε ότι δύο μέλη του προσωπικού είχαν ήδη προσληφθεί για να υποδυθούν τον χαρακτήρα και τώρα χρειαζόταν μόνο ένας ακόμη.

Και όποιος ανησυχεί για το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η κατανάλωση όλων αυτών των μπανανών στη μέση του, δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

Ο διευθυντής δήλωσε ότι οι ηθοποιοί δεν ήταν υποχρεωμένοι να καταβροχθίσουν όλες τις προσφορές φαγητού επί τόπου. Αντίθετα, είπε, οι σημερινοί ηθοποιοί συνήθως φύλαγαν μερικές από τις μπανάνες τους για να τις μοιραστούν με τους συναδέλφους τους μετά τη βάρδια τους.

Η εταιρεία έχει επίσης εγκαταστήσει μια ηλεκτρική θερμάστρα στο εσωτερικό της σπηλιάς σε περίπτωση που κάνει πολύ κρύο.

Ένα απόσπασμα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν από τους ηθοποιούς να λέει ότι του αρέσει να υποδύεται τον χαρακτήρα από τότε που ήταν μικρός.

«Ελπίζω ότι μπορώ να μεταδώσω την παιδική μου χαρά και τις αναμνήσεις μου και να διαδώσω τον πολιτισμό της Κίνας, ενώ παράλληλα στρέφω το ενδιαφέρον στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων», δήλωσε.

Πηγή: CNN