Η αεροπορική εταιρία SAS και τα συνδικάτα των πιλότων συνεχίζουν σήμερα το πρωί τις συνομιλίες ύστερα από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις, δήλωσε εκπρόσωπος συνδικάτου σε δημοσιογράφους, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, ενώ η απεργία των πιλότων εισήλθε στην 14η ημέρα της.

Η πλειονότητα των πιλότων της SAS στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία προχώρησαν σε απεργία στις 4 Ιουλίου ύστερα από την κατάρρευση των συνομιλιών για όρους που αφορούν το σχέδιο διάσωσης του αερομεταφορέα. Οι εμπλεκόμενες πλευρές επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Στοκχόλμη την Τετάρτη.

Ο Ρότζερ Κλόκσετ, εκπρόσωπος του συνδικάτου των Νορβηγών πιλότων, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις διαπραγματεύσεις, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πλευρές ίσως ήλθαν πιο κοντά σε μία συμφωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Ίσως. Αλλά δεν ξέρω ακόμα εάν θα υπάρξει συμφωνία», δήλωσε.

Η SAS, οι βασικοί ιδιοκτήτες της οποίας είναι η Σουηδία και η Δανία, προσπαθούσε για χρόνια ανταγωνιστεί εταιρίες χαμηλού κόστους, πριν ξεσπάσει η πανδημία που γονάτισε τον κλάδο των αερομεταφορέων. Η εταιρία χρειάζεται να προελκύσει νέους επενδυτές και να εξασφαλίσει μια χρηματοδότηση-γέφυρα, ενώ δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να προχωρήσει σε περικοπή κόστους πριν πετύχει τους στόχους αυτούς.

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η απεργία έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν 2.550 πτήσεις και να επηρεαστούν 270.000 επιβάτες, ενώ το κόστος της είναι μεταξύ 94 εκατ. και 123 εκατ. δολαρίων. Για σήμερα, ακυρώθηκαν 164 πτήσεις της SAS, ή το 62% των προγραμματισμένων δρομολογίων, σύμφωνα με την πλατφόρμα FlightAware.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ