Έχασε τη ζωή του την Κυριακή στη Μαριούπολη ο Μαντάς Κβενταραβίσιους, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Κβενταραβίσιους έγινε γνωστός για το ντοκιμαντέρ «Mariupolis, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Μπερνιλάλε το 2016 και μέσα από το οποίο ο Λιθουανός σκηνοθέτης περιέγραψε με τη δική του ματιά τη ζωή στην πόλη αυτή της Ουκρανίας. Στο βραβευμένο αυτό έργο, μας ξεναγεί στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι που βρίσκεται στο Ντονέτσκ και στο οποίο φιλορώσοι μαχητές επιχειρούν από το 2014.

Σκοτώθηκε χθες στη Μαριούπολη, μια πόλη της οποίας τη ζωή καταγράφει εδώ και χρόνια, ο Λιθουανός σκηνοθέτης Μαντάς Κβενταραβίσιους, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας κι ένα συνάδελφό του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που έγινε μέσω Twitter, «ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη Μαριούπολη, οι Ρώσοι εισβολείς σκότωσαν τον Λιθουανό σκηνοθέτη Μαντάς Κβενταραβίσιους».

«Χάσαμε έναν δημιουργό πολύ γνωστό στη Λιθουανία και τον κόσμο, που μέχρι την τελευταία στιγμή, παρά τον κίνδυνο, δούλευε στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Ουκρανία» έγραψε και ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα, μετά την είδηση του θανάτου του Κβενταραβίσιους.

Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στη Μαριούπολη στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να καταγράψει τη ρωσική κτηνωδία στην πόλη.