Προσωρινό λουκέτο λόγω «ανάρμοστων συμπεριφορών» μπήκε σε ένα καλλιτεχνικό έργο που συνέδεε ζωντανά μέσω βίντεο το Δουβλίνο και τη Νέα Υόρκη, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα από τη στιγμή που στήθηκε.

Συγκεκριμένα, η ψηφιακή πύλη προσέφερε μια συνεχή ζωντανή μετάδοση που προβαλλόταν σε μια κυκλική οθόνη και στις δύο πόλεις, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν ορισμένοι περαστικοί για να κάνουν την πλάκα τους.


Κάποιοι έβρισαν τους περαστικούς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ υπήρξε και κάποιος που πρόβαλε βίντεο στους κατοίκους της Νέας Υόρκης από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το BBC.


Ανάμεσα στους φαρσέρ που χρησιμοποίησαν την ψηφιακή πύλη ήταν και μία influencer από τη Νέα Υόρκη, η οποία σήκωσε την μπλούζα και έδειξε το στήθος της.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δουβλίνου δήλωσε ότι η εγκατάσταση απενεργοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ η Flatiron Nomad Partnership στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι διακόπηκε μέχρι την Τετάρτη.

«Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλες αυτές τις ενέργειες, εφαρμόζουμε κάποιες τεχνικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και αυτές θα τεθούν σε λειτουργία τις επόμενες 24 ώρες», ανέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δουβλίνου σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.


Η Flatiron Nomad Partnership δήλωσε ότι θα εγκαταστήσει ενημερώσεις λογισμικού «για να περιορίσει την εμφάνιση τέτοιων συμπεριφορών στη ζωντανή μετάδοση». Πρόσθεσε ότι θα τοποθετήσει περισσότερο προσωπικό και εμπόδια στο χώρο έξω από το κτίριο Flatiron στο Μανχάταν για να αποτρέψει τον κόσμο να έχει εύκολη πρόσβαση στην πύλη.

Η σύμπραξη δήλωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών συμπεριφέρθηκε σωστά και βίωσε την αίσθηση χαράς και σύνδεσης που αυτό το έργο δημόσιας τέχνης προορίζεται να προκαλέσει».

Η ανάρμοστη συμπεριφορά προήλθε από «μια πολύ μικρή μειοψηφία», πρόσθεσε.

Πηγή: iEidiseis