Ο 33χρονος Christian Smalls, πρόεδρος του εργατικού συνδικάτου της Αmazon (με έδρα το Λονγκ Άιλαντ) συναντήθηκε με τον Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο. Μαζί του βρέθηκαν μέλη της αντίστοιχης οργάνωσης Starbucks κι άλλοι εκπρόσωποι από τα σωματεία εργασίας. Πληροφορίες θέλουν μία εξάδα αντιπροσώπων να είχε αναλυτική συζήτηση και διεξοδικές επαφές με την Αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις και τον Υπουργό Εργασίας, Μάρτι Γουόλς. Πρόκειται για μία εξέλιξη βαρύνουσας σημασίας λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου του 2022.

Με δημόσια τοποθέτησή του ο Πρόεδρος στο twitter τόνισε «Ο Smalls συμβάλλει στην έμπνευση ενός νέου κινήματος οργάνωσης της εργατικής τάξης σε ολόκληρη τη χώρα. Ας το συνεχίσουμε». Aδιαμφισβήτητα μιλάμε για μία ιστορική τοποθέτηση που πρέπει να αναδειχθεί. Aν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω πριν τις εκλογές του 2020 κι αφού το χρίσμα των Δημοκρατικών δόθηκε στον νυν “Πλανητάρχη”, ο Μπέρνι Σάντερς – εκπρόσωπος της Αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών – στήριξε την επιλογή του έμπρακτα. Αυτό είχε ως συνέχεια την υιοθέτηση μέρους της ατζέντάς του.

Το προηγούμενο διάστημα ο Μπάιντεν είχε δηλώσει δημόσια πως θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο πιο “φίλα προσκείμενος” Πρόεδρος στα συνδικάτα, που ηγείται της πιο φιλοσυνδικαλιστικής κυβέρνησης στην Αμερικανική ιστορία. Σε άλλη του τοποθέτηση σημείωνε πως πιστεύει ακράδαντα ότι κάθε εργαζόμενος σε κάθε πολιτεία πρέπει να έχει μια ελεύθερη και δίκαιη επιλογή να ενταχθεί σε ένα σωματείο και το δικαίωμα να διαπραγματεύεται συλλογικά με τον εργοδότη του. Βαριές κουβέντες με τεράστια αξία και αντίκτυπο στα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας και στήριξαν για μία σειρά από λόγους τους Δημοκρατικούς.

Στις αρχές Απριλίου είχαμε μία μεγάλη νίκη για το εργατικό κίνημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Amazon δήλωσε την απογοήτευσή της σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στο Staten Island. Επιμένει ότι η άμεση σχέση με την εταιρεία είναι η καλύτερη λύση για τους υπαλλήλους της. Περίπου έναν μήνα μετά με περίσσιο θάρρος ο Smalls, απολυμένος ήδη από το 2020 (μαζί με τον Ντέρικ Πάλμερ) από την εταιρεία με προσχηματικά κριτήρια, υποστήριξε από την μεριά του πως οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τις εταιρείες να λειτουργούν. Αυτοί πρέπει να προστατεύονται κι οι “κολοσσοί” να λογοδοτούν, “γι΄αυτό είμαστε εδώ” φώναξε. Νωρίτερα σε συνέντευξή του είχε πει πως ακόμα κι ως Πρόεδρος θα περπατούσε στον Λευκοί Οίκο με ένα ζευγάρι “Jordans”, γιατί αυτός είναι ως άνθρωπος.

Φαινομενικά μια μάχη έχει κερδηθεί κανείς όμως δεν έχει την πολυτέλεια του εφησυχασμού. “Η Επανάσταση είναι εδώ” τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο Smalls. Γεννήθηκε ένα συνδικάτο με μότο το “Με ιδρώτα και αθλητικά παπούτσια“. Επικοινωνία, συνεργασία, αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του αποτελούν τα όπλα των διεκδικήσεων για μία αξιοπρεπή ζωή. “Οι εργαζόμενοι με τους οποίους οργανώνομαι είναι σαν την οικογένειά μου τώρα. Το να τους φέρω αυτή τη νίκη είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο μετά τη γέννηση των παιδιών μου”. Απέναντί τους όμως έχει μία γιγαντιαία εταιρεία και έναν μηχανισμό που έκανε τα πάντα για να αποτρέψει αυτό που συμβαίνει και θα κάνει τα πάντα για να ανατρέψει αυτό που συμβαίνει όταν οι συνθήκες ευνοήσουν.