Ο Μικ Τζάγκερ γίνεται σήμερα 80 ετών και μεταξύ των πρώτων που του ευχήθηκαν ήταν και ο συνοδοιπόρος του και ο συνιδρυτής των Rolling Stones, Κιθ Ρίτσαρντς.

Σε ένα βίντεο στο Instagram, ο Ρίτσαρντς παίζει μια μελωδία στο πιάνο του προτού του ευχηθεί. «Εύχομαι να συνεχίσουμε να το λέμε αυτό ο ένας στον άλλον», λέει γελώντας ο Ρίτσαρντς. «Χρόνια πολλά, Μικ. Να έχεις μια καλή χρονιά. Τηλεφώνησέ μου να μου πεις πώς είναι». Συνεχίζει στο caption: «Με αγάπη, Κιθ».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keith Richards (@officialkeef)

Ο Τζάγκερ και ο Ρίτσαρντς το 2021 γιόρτασαν 60 χρόνια φιλίας. Το δίδυμο συναντήθηκε αρχικά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Dartford τον Οκτώβριο του 1961 και την αμέσως επόμενη χρονιά σχημάτισαν τους Stones. Την μέρα που γνωρίστηκαν, ο Ρίτσαρντς πήγαινε στο Sidcup Art College με μια κιθάρα στον ώμο και έναν δίσκο του Chuck Berry, ενώ ο Τζάγκερ ήταν καθ’ οδόν για το London School of Economics. Μίλησαν γεμάτοι ενθουσιασμό και πάθος για τη μουσική και τη μπλουζ συγκεκριμένα και αποφάσισαν να συναντηθούν ξανά ώστε να συνεχίσουν τη συζήτηση που άφησαν στη μέση.

Παρά τις διαφορές του με τον Ρίτσαρντς, ο Τζάγκερ πάντα πίστευε στη σχέση τους. «Νομίζω ότι είναι απαραίτητο», είπε κάποτε ο τραγουδιστής όταν ρωτήθηκε από το περιοδικό Rolling Stone αν θα τον πείραζε να μην είχε συνεργάτες. «Δεν χρειάζεται να έχεις έναν συνεργάτη για όλα όσα κάνεις. Αλλά το να έχεις συνεργάτες μερικές φορές σε βοηθάει και μερικές φορές σε εμποδίζει. Έχεις καλές και κακές στιγμές μαζί τους. Είναι απλά η φύση του πράγματος».

«Ο Μικ κι εγώ μπορεί να μην είμαστε φίλοι – έχει επέλθει πολλή φθορά και κούραση για κάτι τέτοιο», έγραψε ο Ρίτσαρντς στην αυτοβιογραφία του “Life”, «αλλά είμαστε πιο κοντά κι από αδέρφια και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει».