Η Airbnb ανακοίνωσε μια νέα κατηγορία, «Icons» με μοναδικές στο είδος τους καταχωρήσεις κατοικιών, όπως ένα πραγματικό αντίγραφο του σπιτιού του Carl και της Ellie από την ταινία “Up” της Disney/Pixar του 2009 που βρίσκεται στο Abiquiu του Νέου Μεξικού.

Σύμφωνα με τους New York Times, το σπίτι από το “Up” συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: μπορεί να σηκωθεί μέχρι και 15 μέτρα από το έδαφος με τη βοήθεια ενός γερανού, ενώ οι επισκέπτες βρίσκονται έξω, με περισσότερα από 8.000 μπαλόνια δεμένα επάνω του. Η Airbnb επιβεβαίωσε ότι το σπίτι είναι πλήρως λειτουργικό, αν και αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το σπίτι από την ταινία “Up” είναι μία από τις 11 καταχωρήσεις στη νέα κατηγορία «Icons», όπως αναφέρει η USA Today, την οποία η Airbnb σχεδιάζει να επεκτείνει το επόμενο διάστημα. Άλλες αξιοσημείωτες καταχωρήσεις περιλαμβάνουν διαμονή στο σπίτι του Prince από την ταινία “Purple Rain” και ένα δωμάτιο στο μουσείο Musée d’Orsay με εξαιρετική θέα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, βλέπει την κατηγορία «Icons» ως «την αρχή του επόμενου κεφαλαίου της Airbnb», αξιοποιώντας την επιτυχία προηγούμενων πρωτοποριακών καταχωρήσεων, όπως το Dreamhouse της Barbie στο Μαλιμπού, που προκάλεσε αίσθηση στα social media. Η εταιρεία αναμένει για το 2024 ότι περίπου 4.000 πελάτες θα επιλέξουν να μείνουν σε χώρους της κατηγορίας «Icons».

Πηγή: airbnb.com