Η Frontier Airlines εισήγαγε μια νέα πολιτική σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον ένας γονέας θα κάθεται αυτόματα μαζί με κάθε παιδί κάτω των 14 ετών με το οποίο ταξιδεύουν μαζί.

Όπως πολλές low-cost αεροπορικές εταιρείες, έτσι και η Frontier, προσφέρει φθηνά εισιτήρια και στην συνέχεια κερδίζει χρήματα από extra χρεώσεις, όπως για παράδειγμα την κράτηση/επιλογή θέσης.

Η τακτική αυτών των εταιρειών έχει ως εξής: αυτοί που πληρώνουν για προκαθορισμένη θέση μπαίνουν πρώτοι στο αεροπλάνο και οι υπόλοιποι ακολουθούν για να βρουν οποιαδήποτε ελεύθερη θέση να καθίσουν. Η Frontier κατά μ.ο. χρεώνει 35 δολάρια/θέση, σύμφωνα με το Nerd Wallet.

Αλλά χάρη στη νέα πολιτική της, η αεροπορική εταιρεία θα εκχωρεί αυτόματα από τις αρχές Μαρτίου διπλανές θέσεις για τα παιδιά στους γονείς τους.

Η κυβέρνηση Biden επιθυμεί λιγότερα τέλη

Ο Πρόεδρος Biden είχε ανακοινώσει ότι ο Λευκός Οίκος προτίθεται να πατάξει τα λεγόμενα “junk fees”, τα οποία περιλαμβάνουν κρυφές ή υπερβολικές χρεώσεις από ξενοδοχειακές εταιρείες, παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και την Ticketmaster, μεταξύ διάφορων στόχων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Biden, ανάφερε και τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, κάνοντας λόγο για την επιπλέον χρέωση που επιβάλλουν ορισμένες αεροπορικές εταιρείες στους γονείς που θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα καθίσουν μαζί με τα παιδιά τους.

«Οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί να τους κοροϊδεύουν», είχε πει. «Τα τέλη αποσκευών είναι μία άσχημη κατάσταση – οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν το παιδί σας σαν αποσκευή».

Η απάντηση των αεροπορικών

Η κυβέρνηση Biden παρουσίασε τον νόμο για την πρόληψη των ανεπιθύμητων τελών αυτό το μήνα, αλλά η Frontier έκανε γνωστό ότι σχεδίαζε ήδη να προσαρμόσει αυτό το αντιδημοφιλές τέλος πριν εμπλακεί ο Λευκός Οίκος.

«Αναγνωρίζουμε τη σημασία της τοποθέτησης των παιδιών δίπλα σε έναν ενήλικα με τον οποίο ταξιδεύουν», δήλωσε σε δήλωσή του ο Daniel Shurz, ανώτερος αντιπρόεδρος, εμπορικός τομέας της Frontier Airlines. «Από τον περασμένο Οκτώβριο, διπλασιάζουμε τις προσπάθειές μας και βελτιώνουμε περαιτέρω το σύστημά μας για να διασφαλίσουμε ότι ένας γονέας θα κάθεται μαζί με οποιοδήποτε παιδί κάτω των 14 ετών».

Πηγή: The Street