Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως ρωσικοί πύραυλοι κρουζ έπληξαν στρατιωτικές υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, στην Ουκρανία, καταστρέφοντας ένα στρατιωτικό σκάφος, μία ημέρα αφού η Μόσχα κατέληξε σε μια συμφωνία για τα σιτηρά με τα Ηνωμένα Έθνη, την Τουρκία και την Ουκρανία.

«Πύραυλοι Kalibr κατέστρεψαν στρατιωτικές υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, στέλνοντας ένα ουκρανικό στρατιωτικό σκάφος στην αγαπημένη διεύθυνση του καθεστώτος του Κιέβου σε ένα πλήγμα ακριβείας», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στην εφαρμογή Telegram.

Η «αγαπημένη διεύθυνση» είναι μια ειρωνική αναφορά στις προτροπές των ουκρανικών δυνάμεων στο Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, που φέρεται να είπαν σε ένα ρωσικό πλοίο να πάει να γ…. πριν από ένα ρωσικό πλήγμα τον Φεβρουάριο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε τα πλήγματα στην Οδησσό ως μια πράξη βαρβαρότητας που δείχνει πως κανείς δεν μπορεί να εμπιστευθεί τη Μόσχα ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία της Παρασκευής, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το λιμάνι αυτό της νότιας Ουκρανίας χθες, Σάββατο. Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό πολεμικό πλοίο και πυραύλους κατά πλοίων Harpoon που προμήθευσαν το Κίεβο οι ΗΠΑ στο λιμάνι τις Οδησσού. «Ένα αγκυροβολημένο ουκρανικό πολεμικό πλοίο και μια αποθήκη πυραύλων Harpoon που προμήθευσαν οι ΗΠΑ καταστράφηκαν από μεγάλου βεληνεκούς, κατευθυνόμενους ναυτικούς πυραύλους ακριβείας στο λιμάνι της Οδησσού στην περιοχή μιας μονάδας επισκευής πλοίων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ