Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το ξίφος Durandal στη Γαλλία, που βρισκόταν καρφωμένο για 1.300 χρόνια σε έναν βράχο της νότιας Γάλλιας και πολλοί το παρομοίαζαν με το θρυλικό «Εξκάλιμπερ» του βασιλιά Αρθρούρου.

Σύμφωνα με τον Independent, αφαιρέθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες από τη μεσαιωνική πόλη της Γαλλίας Ροκαμαντούρ. Το ξίφος βρισκόταν σφηνωμένο σε ένα βράχο 30 μέτρα πάνω από έδαφος και ήταν ένα από τα βασικά αξιοθέατα της περιοχής. Το ξίφος πιστεύεται ότι άνηκε στον ιππότη Ρόλαντ, που πολέμησε στο πλευρό του Καρλομάγνου, βασιλιά των Φράγκων τον 8ο αιώνα.

Οι αξιωματούχοι της γαλλική κοινότητα στον νομό Λοτ, στη διοικητική περιοχή Οξιτανία, ξεκίνησαν έρευνα για την εξαφάνιση του ξίφους, το οποίο αφαιρέθηκε από τη θέση του σε έναν τοίχο από βράχο περίπου 30 μέτρα από το έδαφος. Σύμφωνα με τον μύθο το Durandal ήταν ένα άφθαρτο σπαθί και το πιο αιχμηρό στον κόσμο, ικανό να κόψει την πέτρα με ένα μόνο χτύπημα.

Η αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει πώς κάποιος θα μπορούσε να σκαρφαλώσει στα 30 μέτρα του απότομου βράχου για να αρπάξει το σπαθί.Δεν έχουν φτάσει ακόμα στους επιτήδειους που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο.

 

Πηγή: iEidiseis, Independent,