Ισραηλινό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα επτά ανθρώπους για υποκίνηση στη βία και για τρομοκρατία σε σχέση με την ενέργειά τους σε έναν γάμο το 2015, όπου ακροδεξιοί εβραίοι είχαν βιντεοσκοπηθεί να χλευάζουν ένα δολοφονημένο νήπιο παλαιστινιακής καταγωγής.

Ενας από τους κατηγορούμενους κρίθηκε επίσης ένοχος για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και για υποκίνηση στον ρατσισμό, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του δικαστηρίου, ενώ ένας άλλος αθωώθηκε.

Οι κατηγορίες περί υποκίνησης επισύρουν ανώτατη ποινή πενταετούς φυλάκισης. Η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές που θα επιβληθούν αναμένεται τον Οκτώβριο.

Ο γάμος είχε προκαλέσει κατακραυγή τόσο από τους Παλαιστινίους όσο και από τους Ισραηλινούς, μήνες μετά τον θάνατο σε εμπρηστική επίθεση στο σπίτι τους στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Οχθη του Αλί Νταουάμπσε, ενός έτους, και των γονιών του.

Ισραηλινό δικαστήριο το 2020 καταδίκασε έναν εβραίο έποικο για τους φόνους της οικογένειας.

Ενας από τους καταδικασθέντες, ο Ντοβ Μόρελ, έγραψε σήμερα στο Twitter: «Οι ενέργειές μου δεν αντιπροσωπεύουν αυτό που είμαι σήμερα και μετανιώνω γι’ αυτές».

Αλλά πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά κακούργημα και όπως φαίνεται θα ασκήσω έφεση».

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τους άλλους κατηγορούμενους.

Στο βίντεο, ένας από τους προσκεκλημένους στον γάμο ενώ χορεύει καρφώνει ένα μαχαίρι στην φωτογραφία του μωρού ενώ άλλοι κραδαίνουν καραμπίνες, μαχαίρια και κάτι που φαίνεται ως βόμβα μολότοφ.

Τα γαμήλια τραγούδια που ακούγονται περιλαμβάνουν στίχους όπως «θα καεί το τζαμί» και «θα εκραγεί το τζαμί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ