Να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Έλβις σε θεματικές τελετές γάμων έδωσε εντολή στα παρεκκλήσια του Λας Βέγκας των ΗΠΑ η εταιρεία που έχει την ευθύνη διαχείρισης του ονόματος και της εικόνας του Πρίσλεϊ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Las Vegas Review-Journal η εταιρεία Authentic Brands Group έστειλε επιστολές παύσης της χρήσης του ονόματος και της εικόνας του Βασιλιά του Rock and Roll, στις αρχές του περασμένου μήνα σε πολλά παρεκκλήσια, τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν συμμορφωθεί με την οδηγία.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία του γάμου στο Λας Βέγκας είναι στενά συνδεδεμένα με τον Έλβις και πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα, η βιομηχανία αυτή αποφέρει κέρδη σχεδόν 2 εκατ. δολαρίων τον χρόνο και οι αξιωματούχοι λένε ότι οι γάμοι με θεματική τον Έλβις αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό των τελετών που γίνονται στην περιοχή.

«Η απόφαση αυτή μπορεί να καταστρέψει ένα μέρος της βιομηχανίας γάμου. Πολλοί μπορεί να χάσουν το μέσο που είχαν για να βγάζουν τα προς το ζην» λένε οι ειδικοί.

Στην εν λόγω επιστολή, η αρμόδια εταιρεία αναφέρει ότι θα παύσει την μη εξουσιοδοτημένη χρήση «του ονόματος, της ομοιότητας, της φωνής, και άλλων στοιχείων που συστήνουν την περσόνα του Έλβις Πρίσλεϊ, σε διαφημίσεις, εμπόριο και άλλους τομείς». Σημειώνει δε εμφατικά, ότι τα «Έλβις, Έλβις Πρίσλεϊ και Βασιλιάς του Rock and Roll» είναι προστατευμένες ονομασίες.

Πάντως, σε δήλωσή της, η Authentic Brands Group αναφέρει ότι έχει ισχυρές σχέσεις με καλλιτέχνες και φεστιβάλ θαυμαστών του Έλβις και ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσουν τα παρεκκλήσια που προσφέρουν πακέτα Έλβις στο Λας Βέγκας».

Έλβις και Λας Βέγκας

Ο Έλβις Πρίσλεϊ συνδέθηκε με το Λας Βέγκας στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Το 1964 δε, η ταινία «Viva Las Vegas» περιείχε ένα θεματικό κομμάτι που έχει γίνει ο ανεπίσημος ύμνος της πόλης.

Τον δε Ιούλιο του 1969, ο Πρίσλεϊ επαναπροσδιόρισε την παρουσία του στο Λας Βέγκας με τη live επανεμφάνισή του στο ξενοδοχείο Las Vegas International.

Πηγή: Guardian/Απόδοση: ΕΡΤ