Η Francoise Bettencourt Meyers, η κληρονόμος της L’Oreal και πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέχει περιουσία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg.

Ο Δείκτης Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg κατατάσσει την Bettencourt Meyers ως το 12ο πλουσιότερο άτομο, ακριβώς μπροστά από τον Mukesh Ambani και πίσω από τον Carlos Slim, ο οποίος έγινε πρόσφατα το πρώτο άτομο από τη Λατινική Αμερική που ξεπέρασε το όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή της L’Oreal βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 35% φέτος, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα σε προϊόντα πολυτελείας μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με τη L’Oréal, το 2022 η Bettencourt Meyers και η οικογένειά της κατείχαν πάνω από το 34% των μετοχών της εταιρείας.

Η Bettencourt Meyers ήταν το μοναχοπαίδι της Liliane Bettencourt, της οποίας ο πατέρας, Eugène Schueller, ίδρυσε τον όμιλο L’Oréal. Κληρονόμησε τις συμμετοχές της μητέρας της όταν η Bettencourt πέθανε το 2017. Η Bettencourt Meyers είναι πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών της οικογένειας, Tethys, και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου L’Oreal.

Η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο, η οποία κατέχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων από τη Lancome έως τη Maybelline, είχε πωλήσεις άνω των 38 δισεκατομμυρίων ευρώ (42 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το 2022, σύμφωνα με τις εκθέσεις της εταιρείας.

Νωρίτερα φέτος, η L’Oreal αγόρασε την αυστραλιανή μάρκα Aesop σε μια συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη εξαγορά μάρκας που έγινε ποτέ από τον γαλλικό γίγαντα ομορφιάς. Το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν η αγορά της YSL Beauté ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic.

Η περιουσία της Bettencourt Meyers εξακολουθεί να είναι μικρότερη από αυτή του προέδρου της LVMH Bernard Arnault, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ειδών πολυτελείας στον κόσμο. Είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη, με καθαρή αξία 179 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: CNN