Η αμερικανίδα ηθοποιός Jada Pinkett Smith μίλησε για πρώτη φορά για το περιστατικό με το χαστούκι του συζύγου της Will Smith στον κωμικό Chris Rock κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής απονομής των Oscars σύμφωνα με τον Guardian.

«Σχετικά με τη εκείνη τη βραδιά η βαθύτερη ελπίδα μου είναι ότι αυτοί οι δύο έξυπνοι, ικανοί άντρες θα έχουν την ευκαιρία να “θεραπεύσουν” ό,τι έγινε, να το συζητήσουν και να συμφιλιωθούν» δήλωσε η ηθοποιός στο τελευταίο επεισόδιο του «Red Table Talk», το οποίο ήταν αφιερωμένο στην αλωπεκία, ενός αυτοάνοσου με το οποίο έχει διαγνωστεί η ηθοποιός.

«Μέχρι τότε, ο Will κι εγώ συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε τα τελευταία 28 χρόνια και αυτό είναι να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί αυτό το πράγμα που λέγεται ζωή».

Το χαστούκι που έριξε ο Will Smith για το αστείο που έκανε ο Chris Rock σχετικά με το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, κατακρίνοντας την βίαιη χειρονομία του ηθοποιού και επισκίασε την τελετή των βραβείων.

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική συζήτηση στο ”Red Table” για την αλωπεκία. Μετά από ό,τι έχω περάσει με τη δική μου υγεία και ό, τι συνέβη στα Όσκαρ, χιλιάδες έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου με τις ιστορίες τους. Αξιοποιώ αυτή τη στιγμή για να δώσω τη δυνατότητα στην οικογένειά μας με αλωπεκία, να μιλήσει για το πώς είναι να έχεις αυτή την πάθηση και να ενημερώσω τους ανθρώπους τι είναι στην πραγματικότητα να ζεις με αυτό», δήλωσε η ηθοποιός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ