“Μετατρέποντας αγωνιστικά ελαστικά σε ζωτικό χώρο”, με αυτό το σύνθημα, ένα νέο γήπεδο μπάσκετ κατασκευάζεται στο Ανόβερο για να προσφέρει στα παιδιά της γύρω περιοχής ένα ζωντανό μέρος για να παίζουν, να τρέχουν και να προπονούνται. Η Continental παρέχει ως δωρεά τα απαραίτητα ελαστικά πλακόστρωτα. Οι κυβόλιθοι είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένα αγωνιστικά ελαστικά από τη σειρά ηλεκτρικών αγώνων Extreme E, την οποία η Continental υποστηρίζει ως ιδρυτικός εταίρος από το 2019. Τα ελαστικά Extreme E υποβλήθηκαν σε μια ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία κατασκευής για την εξαγωγή όλων των χημικών συστατικών από τα ελαστικά πριν από τη μετατροπή τους σε κυβόλιθους. Τώρα τα ελαστικά θα αποκτήσουν μια δεύτερη ζωή ως θεμέλιο ενός γηπέδου μπάσκετ υψηλού επιπέδου. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποστηρίζουμε το έργο με κυβόλιθους που κατασκευάζονται από τα ανακυκλωμένα ελαστικά μας εδώ στο Ανόβερο. Με αυτόν τον τρόπο επαναφέρουμε τα υλικά από τη βιώσιμη σειρά ηλεκτρικών αγώνων Extreme E στην κυκλοφορία και τα χρησιμοποιούμε για καλό σκοπό”, τόνισε ο Enno Straten, επικεφαλής στρατηγικής, ανάλυσης και μάρκετινγκ, ανταλλακτικά ελαστικά EMEA της Continental, κατά την τελετή θεμελίωσης.

Το υποστηριζόμενο έργο BasKIDball στοχεύει στην υπέρβαση των κοινωνικών φραγμών με τη βοήθεια του αθλητισμού και στη δημιουργία γηπέδων μπάσκετ σε όλη τη Γερμανία, όπου οι νέοι μπορούν να προπονούνται μαζί, ανεξάρτητα από την ηλικία, την καταγωγή ή το σχολείο. Το BasKIDball πρεσβεύει αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα και η εμπιστοσύνη, η υγεία και η δικαιοσύνη και η κοινωνική πτυχή παίζει κεντρικό ρόλο. Η Continental θα ήθελε να υποστηρίξει αυτή την προσέγγιση με τη βοήθεια της δωρεάς κυβόλιθων από τα ελαστικά Extreme E.

Το Extreme E είναι μια σειρά αγώνων εκτός δρόμου που δεν στοχεύει μόνο να προσφέρει συναρπαστικό άθλημα με αγώνες με ηλεκτροκίνητα ελαστικά υπό ακραίες συνθήκες, αλλά και να επιστήσει την προσοχή στις κλιματικές προκλήσεις σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη σεζόν έλαβε χώρα το 2021, με το φινάλε της 2ης σεζόν να πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στις 26 και 27 Νοεμβρίου. Στις 11 Μαρτίου 2023, η τρίτη σεζόν θα ξεκινήσει στη Σαουδική Αραβία. Η Continental είναι ιδρυτικός εταίρος του Extreme E, χορηγός premium, καθώς και κατασκευαστής και προμηθευτής του καινοτόμου αγωνιστικού ελαστικού CrossContact, το οποίο έχει αναπτυχθεί για να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις ενός ευρέος φάσματος διαφορετικών εδαφών.

Αναμφίβολα, η καινοτομία και η κυκλική οικονομία έχουν αποδειχθεί περίτρανα από την Continental, μετά τη μετατροπή των ελαστικών που τροφοδοτούσαν το ODYSSEY 21 στην πρώτη σεζόν του Extreme E, σε όλη τη Σαουδική Αραβία, τη Σενεγάλη, τη Γροιλανδία, την Ιταλία και την Αγγλία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Belit Onay, δήμαρχος του Ανόβερου, υποδέχτηκε με ικανοποίηση αυτό το είδος βιώσιμης κίνησης στην πόλη. “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Continental και όλους τους εμπλεκόμενους για αυτό το νέο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο δημιουργεί έναν νέο χώρο για τα παιδιά και τους νέους και φέρνει τον αθλητισμό και τη βιωσιμότητα μαζί στην ίδια συζήτηση”, δήλωσε. “Πρωτοβουλίες όπως αυτή αποδεικνύουν τι είναι εφικτό όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι βοηθούν να γίνει πραγματικότητα ένα κοινοτικό έργο στην πόλη μας. Είμαι ευγνώμων για τη συμβολή όλων τους”, συνέχισε για το έργο της Continental, το οποίο αναφέρεται ως η πρώτη καινοτομία ελαστικών.