Το ακίνητο στο Μανχάταν όπου ζούσαν και εργάζονταν ο Andy Warhol και ο Jean-Michel Basquiat θα αναλάβει η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie), αναφέρει το ΑΠΕ.

Η συμφωνία για το ακίνητο, που βρίσκεται στην οδό Great Jones 57, επιβεβαιώθηκε από τους διευθυντές του κτηματομεσιτικού γραφείου Meridian Capital Group. Η Τζολί θα νοικιάσει το χώρο για το τελευταίο της δημιουργικό εγχείρημα, το «Atelier Jolie», για οκτώ χρόνια.

Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο, το εξωτερικό του οποίου είναι διακοσμημένο με έργα δρόμου, τα οποία η ηθοποιός θα διατηρήσει, ως φόρο τιμής στον Basquiat, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως το ήμισυ του ντουέτο τέχνης γκράφιτι SAMO.

Ο Basquiat νοίκιασε τον χώρο του δεύτερου ορόφου από τον Warhol λίγο μετά την πρώτη τους συνάντηση. Ο Warhol αγόρασε το κτίριο το 1970.

Πριν από την αγορά του Warhol, το ακίνητο είχε ήδη μια πλούσια ιστορία. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1860, αγοράστηκε από τον Paolo Antonio Vaccarelli -γνωστός και ως γκάνγκστερ Paul Kelly- ο οποίος άνοιξε το Brighton Athletic Club εκεί το 1904. Το κτίριο χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια ως επιχείρηση μεταλλουργικών έργων και κατασκευής κουζινών μέχρι το 1970. Πιο πρόσφατα, το ακίνητο φιλοξενούσε το ιαπωνικό εστιατόριο Bohemian.

Το «Atelier Jolie», σύμφωνα με το «Artnews» θα χρησιμεύσει ως εργαστήριο για ράφτες και τεχνίτες που υποεκπροσωπούνται σε όλο τον κόσμο. Όσοι συμμετέχουν θα μπορούν να εργαστούν και να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους εκεί. Η Τζολί σχεδιάζει να ανοίξει τη νέα της επιχείρηση «το συντομότερο δυνατό».