Από αυτό το φθινόπωρο, το “College Board”, μία ΜΚΟ με έδρα τη Νέα Υόρκη που διευθύνει μια ένωση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων/σχολείων, θα προσφέρει ένα νέο μάθημα με τίτλο «Αφροαμερικανικές σπουδές» σε 60 γυμνάσια-λύκεια των Η.Π.Α. και είναι το πρώτο μάθημα του είδους που εντάσσεται στα σχολεία.


Οι Αφροαμερικανικές Σπουδές (AAS) διερευνούν τα πολιτιστικά, λογοτεχνικά, ιστορικά, κοινωνικοοικονομικά και άλλα ζητήματα που επηρεάζουν τις εμπειρίες των Αφρικανών, των Αφροαμερικανών, των Αφροαμερικανών της Καραϊβικής και στο σύνολο την «εμπειρία» των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το “College Board” δεν έχει ακόμη δώσει στη δημοσιότητα ένα δείγμα της διδακτέας ύλης ή δεν έχει διευκρινίσει ποια 60 λύκεια επιλέχθηκαν για να προσφέρουν το μάθημα, αλλά ένας καθηγητής από τη Φλόριντα, ονόματι Marlon Williams-Clark, ο οποίος έχει γνώση του πιλοτικού προγράμματος, δήλωσε στους New York Times ότι «θα αγγίξει τα πάντα, από το υπερατλαντικό δουλεμπόριο, την Αναγέννηση του Χάρλεμ, τη μαύρη εξουσία, τον μαύρο φεμινισμό και τη διαθεματικότητα».

Η είδηση ενός μαθήματος Αφροαμερικανικών Σπουδών είναι πρωτοποριακή, δεδομένου ότι, μόνο φέτος, 36 πολιτείες έχουν εισαγάγει τουλάχιστον 137 νομοσχέδια που θα απαγόρευαν ή θα περιόριζαν την φυλετική θεωρία ή άλλα προγράμματα σπουδών σχετικά με τη φυλή και το φύλο μέσα στα σχολεία, σύμφωνα με το Pen America.

Πηγή: This Is News