Εμβληματική φωτογραφία του David Bowie από τη σύλληψή του το 1976 πωλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή των 4.500 ευρώ. «Μια πρωτότυπη φωτογραφία του Ντέιβιντ Μπόουι από το 1976», ανέφερε η περιγραφή του οίκου δημοπρασιών Ewbank’s Auctions στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία εκτιμώμενη τιμή ήταν τα 1.700 ευρώ.

«Το 1976 ο David Bowie συνελήφθη μαζί με τον Iggy Pop στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών. Τους ζητήθηκε να προσέλθουν στο αστυνομικό τμήμα την επόμενη μέρα. Αυτή είναι φωτογραφία του David Bowie στο αστυνομικό τμήμα, σε πρωτότυπο χαρτί kodak, 9,5 x 9,5 cm» σημειώνεται.

Επιπλέον, ο οίκος ανέφερε το πώς περιήλθε η φωτογραφία στην κατοχή του πωλητή της. O αστυνομικός που πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογράφισε τον David Bowie την έδωσε στον κάτοχό της προσωπικά ως γαμήλιο δώρο, καθώς ήξερε ότι ήταν θαυμαστής του τραγουδιστή.

Ο πωλητής έχει στην κατοχή του αυτή τη φωτογραφία για 46 χρόνια και την κρατούσε κρυμμένη με ασφάλεια.

Η φωτογραφία σήμανσης είναι σε πολύ καλή κατάσταση για την παλαιότητά της. Είναι ασπρόμαυρη και απεικονίζει τον 28χρονο Bowie με κοστούμι και ξανθά μαλλιά. Το πρόσωπό του είναι ανέκφραστο, καθώς κρατά ψηλά την πινακίδα του αστυνομικού τμήματος.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewbank’s (@ewbankauctions)

ΑΠΕ-ΜΠΕ