Ο ιαπωνικός οίκος Issey Miyake απέτισε φόρο τιμής στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι στον αείμνηστο ιδρυτή του με χορογραφημένη επίδειξη μόδας ένα είδος, στο οποίο πρωτοστάτησε.  Ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο του Μιγιάκε, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 84 ετών, προβλήθηκε στους τοίχους και η επίδειξη άρχισε σε εορταστικό κλίμα με απέριττα μονόχρωμα σύνολα. Όμως χορευτές εμφανίστηκαν με πιο άνετες, πιο ανάλαφρες δημιουργίες σε μια πιο ονειρική ατμόσφαιρα, καθώς προχωρούσε το σόου.

Τη δεκαετία του 1990 ο Μιγιάκε συνεργάστηκε με τον διάσημο χορογράφο Γουίλιαμ Φορσθάιθ και πρόσθεσε χορευτές ανάμεσα στα μοντέλα σε επίδειξη πασαρέλας.  Ήταν μία πρωτοποριακή κίνηση εκείνη την εποχή – αλλά τώρα είναι συνηθισμένο, όπως φάνηκε στην επίδειξη του Dior νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Ισέι Μιγιάκε, ο οποίος επικεντρώθηκε σε ρούχα που επέτρεπαν την ελευθερία κινήσεων, συνεργάστηκε επίσης με τον χορογράφο για τα κοστούμια της παράστασης μπαλέτου «The Loss of Small Detail» το 1991.

Η συλλογή που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, σύμφωνα με το AFP, ήταν εμπνευσμένη από τη γλυπτική, με τρισδιάστατες σιλουέτες από ένα μόνο κομμάτι ύφασμα και στάμπες που δημιουργούνται από σχήματα πηλού. Ο οίκος εισήγαγε επίσης ένα νέο υλικό, που ονομάζεται «φυτικός πολυεστέρας» για το οποίο δεν χρησιμοποιούνται προϊόντα πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ