Μια συντηρητική μερίδα κόσμου στην Ιταλία έχει καταφερθεί εναντίον μιας «επικίνδυνης και βλάσφημης» εκκλησιαστικής φάτνης που παρουσιάζει δύο μητέρες του μικρού Ιησού αντί για τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

Ένα διαδικτυακό petition που καλεί τον επίσκοπο της επαρχίας Αβελίνο να παρέμβει έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 21.000 υπογραφές και ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη φάτνη έρχεται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες της Καθολικής Εκκλησίας σχετικά με την οικογένεια και νομιμοποιεί τη γονική μέριμνα του ίδιου φύλου και την παρένθετη μητρότητα.

Ωστόσο, ο ιερέας της εκκλησίας των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στο χωριό Capocastello di Mercogliano του Αβελίνο, ανατολικά της Νάπολης, υπερασπίστηκε την απεικόνιση της γέννησης του Ιησού. «Ήθελα να δείξω με αυτή τη σκηνή ότι οι οικογένειες δεν είναι πλέον μόνο οι παραδοσιακές», δήλωσε ο πάτερ Vitaliano Della Sala.

Πηγή: Sky News

«Στις ενορίες μας βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά από τους νέους τύπους οικογενειών που υπάρχουν και αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας, παιδιά χωρισμένων και διαζευγμένων, ομόφυλων ζευγαριών, ανύπαντρων, νέων μητέρων».

Ο πάτερ Della Sala, ο οποίος είναι γνωστός στην Ιταλία για την έκφραση συμπάθειας που έχει προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τους αριστερούς σκοπούς, επέμεινε ότι η στάση του είναι παρόμοια με εκείνη του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος σε μια απόφαση-ορόσημο, επέτρεψε στους ιερείς να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγή: Sky News

Ωστόσο, ο γερουσιαστής Maurizio Gasparri, από το συγκυβερνών κόμμα Forza Italia, δήλωσε ότι αυτή η φάτνη «προσβάλλει όλους εκείνους που πάντα είχαν σεβασμό και αφοσίωση για την Αγία Οικογένεια». Και η ομάδα Pro-Vita & Famiglia την χαρακτήρισε «επικίνδυνη, καθώς και ντροπιαστική και βλάσφημη».

Οι φάτνες είναι δημοφιλείς στην (κυρίως) καθολική Ιταλία, όμως έχουν εμπλακεί όλο και περισσότερο σε πολιτιστικούς πολέμους, καθώς η κοινωνία γίνεται πιο κοσμική και πολυπολιτισμική.

Πηγή: Sky News