Ένας Βραζιλιάνος ψαράς επέζησε με έναν απίστευτο τρόπο στον ωκεανό, μετατρέποντας έναν καταψύκτη σε αυτοσχέδια «βάρκα». Καταφεύγοντας σε αυτόν για 11 ημέρες μετά τη βύθιση του σκάφους του, κατάφερε και επιβίωσε.


Ο Romualdo Macedo Rodrigues, 44 ετών, βρισκόταν σε αλιευτικό ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό, όταν το ξύλινο σκάφος του μήκους 7 μέτρων άρχισε να γεμίζει με νερό, σύμφωνα με την τηλεόραση του CNN.

Πήδηξε μέσα στον καταψύκτη που είχε στο σκάφος και αυτός έγινε η σωσίβια λέμβος του για 11 ημέρες. Τελικά διασώθηκε από ένα αλιευτικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών του Σουρινάμ από μια ομάδα ψαράδων, ανέφερε το πρακτορείο.

«Ήμουν απελπισμένος. Νόμιζα ότι το τέλος μου πλησίαζε. Αλλά δόξα τω Θεώ, ο Θεός μου έδωσε μια ακόμη ευκαιρία», δήλωσε ο Rodrigues στο πρακτορείο. «Είδα ότι δεν βυθιζόταν και έτσι πήδηξα μέσα του».

Ο Rodrigues είπε ότι δεν ήξερε να κολυμπάει και, κατά καιρούς, φοβόταν μήπως του επιτεθεί καρχαρίας. «Οι καρχαρίες περικύκλωναν τον καταψύκτη, αλλά έφυγαν. Δεν κοιμήθηκα. Έβλεπα την αυγή, το σούρουπο, ζητώντας από τον Θεό να στείλει κάποιον να με σώσει», συμπλήρωσε. Όταν τελικά ο καταψύκτης άρχισε να γεμίζει με νερό, χρησιμοποίησε τα χέρια του για να το βγάλει.

Παρά το γεγονός ότι προφανώς δεν είχε φαγητό ή νερό, επιβίωσε. Συνήθως, οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιβιώσουν πάνω από τρεις ημέρες χωρίς νερό, αλλά το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 18.

Το βίντεο της διάσωσής του δείχνει τον Rodrigues να παρακαλεί για νερό. Ήταν αφυδατωμένος και αποπροσανατολισμένος, είχε ηλίαση και τα ρούχα του ήταν σκισμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Στο Record TV, ο Rodrigues εξήγησε τι τον κράτησε ζωντανό σε αυτόν τον εφιάλτη: «Σκεφτόμουν τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου. Κάθε μέρα σκεφτόμουν τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, όλη την οικογένειά μου. Αυτό μου έδινε δύναμη και ελπίδα», είπε.

«Άκουσα έναν θόρυβο. Αυτοί νόμιζαν ότι δεν υπήρχε κανείς μέσα στον καταψύκτη. Η όρασή μου είχε ήδη εξασθενίσει, αλλά κατάφερα να διακρίνω την βάρκα και τότε είπα: «Θεέ μου!». Σήκωσα τα χέρια μου και ζήτησα βοήθεια».

Παρ’ όλα αυτά όμως, οι δοκιμασίες της ζωής του δεν τελείωσαν εκεί. Ο ψαράς είπε ότι κρατήθηκε στη φυλακή από τις Αστυνομικές Αρχές του Σουρινάμ για 16 ημέρες, καθώς δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα, αλλά τώρα έχει επιστρέψει στη Βραζιλία.

O Romualdo Macedo Rodrigues (φωτ.: CEN / πηγή: Mirror UK)

«Αυτός ο καταψύκτης ήταν ο Θεός στη ζωή μου. Το μόνο πράγμα που είχα ήταν ο καταψύκτης. Ήταν ένα θαύμα», είπε.