Ένας μυστηριώδης μονόλιθος εντοπίστηκε να αστράφτει σε μία απομακρυσμένη οροσειρά κοντά στην πόλη του Λας Βέγκας, προκαλώντας προβληματισμό στις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Sky News, η αστυνομία του Λας Βέγκας δήλωσε ότι τα μέλη μιας εθελοντικής μονάδας έρευνας και διάσωσης συνάντησαν το κατοπτρικό αντικείμενο κοντά στο Gass Peak σε καταφύγιο άγριας ζωής στη Νεβάδα.

Οι αξιωματικοί του Λας Βέγκας δεν έχουν ιδέα από πού προήλθε ο μονόλιθος και δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα βοηθήσουν να λυθεί το μυστήριο.

Κοινοποιώντας μια εικόνα της ανακάλυψης στο Χ (πρώην Twitter), η αστυνομία του Λας Βέγκας δήλωσε: «Βλέπουμε πολλά περίεργα πράγματα όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν για πεζοπορία, όπως να μην είναι προετοιμασμένοι για τον καιρό, να μην έχουν μαζί τους αρκετό νερό… αλλά δείτε αυτό!».


Ο εν λόγω μονόλιθος δεν είναι ο πρώτος που εντοπίζεται, καθώς έχουν βρεθεί και άλλοι τέτοιοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, από το 2020 και μετά.

Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2020, ανακαλύφθηκε ένας μεταλλικός μονόλιθος βαθιά στην έρημο της Γιούτα. Μάλιστα, βρισκόταν σε μια περιοχή τόσο απομακρυσμένη που οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν αμέσως τη θέση του από φόβο μήπως οι άνθρωποι χαθούν ή εγκλωβιστούν προσπαθώντας να τον βρουν.

Παρόμοιοι μονόλιθοι έχουν βρεθεί στη Ρουμανία, την κεντρική Καλιφόρνια και στη φημισμένη οδό Φρίμοντ στο κέντρο του Λας Βέγκας.

Τον περασμένο Μάρτιο, ένας μονόλιθος εμφανίστηκε και σε μια πλαγιά στη νοτιοανατολική Ουαλία.

Πηγή: iEidiseis