Συνεχίζει την προκλητική οδό ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε σήμερα, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ότι η Άγκυρα θα σταματήσει τον διάλογο με την Ελλάδα μέχρις ότου η Αθήνα «διορθώσει τα λάθη της».

«Εμείς κάνουμε εξωτερική πολιτική μόνο με αξιοπρεπείς συνομιλητές. Μας κάνουν επίδειξη δύναμης με τα πολεμικά τους αεροπλάνα. Εσείς δεν πήρατε κανένα μάθημα από την ιστορία σας; Και μετά κάθεστε και κλαίγεστε. Θα μείνετε στον δρόμο. Θα κουραστείτε. Από εδώ και πέρα δεν κάνουμε διμερείς συνομιλίες (διερευνητικές) εκτός και αν η Ελλάδα παραδεχτεί τα λάθη της» είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όμως η Ελλάδα δεν θα έρθει στον σωστό δρόμο. Πάνε, μιλάνε στο Κογκρέσο μετά στο Νταβός. Βαρεθήκαμε να τα ακούμε αυτά. Αν είσαι έντιμος και ειλικρινής η καρέκλα σου είναι έτοιμη απέναντί μου για να έρθεις, αλλιώς, ”συγγνώμη δεν θα πάρουμε”».

Όσον αφορά στην Αγία Σοφία, τόνισε ότι μετά από 84 χρόνια προχώρησε η αποκατάστασή της στην αρχική της ταυτότητα και έτσι «έκλεισε η πληγή που η κατάκτηση άνοιξε στην καρδιά μας».

«Η Αγία Σοφία πήρε και πάλι τη θέση της στον πολιτισμό μας ως η ανυψωμένη σημαία στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης» είπε.

Τέλος, για το ΝΑΤΟ επανέλαβε τις ενστάσεις για Φινλανδία και Σουηδία και έκανε ξανά λόγο για «τρομοκρατικές οργανώσεις». «Είπαμε ότι θα πουμε ”όχι” εφόσον αφήνουν ελεύθερες να κυκλοφορούν τρομοκρατικές οργανώσεις στο έδαφός τους και τις προστατεύουν με την αστυνομία τους. Ζητάμε από όλες τις δυτικές χώρες, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, να βάλουν λουκέτο στα γραφεία αυτών των τρομοκρατκών οργανώσεων» δήλωσε.

ΕΡΤ