Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια, πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ένα από αυτά τα προϊστορικά πλάσματα εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσά μας. Ναι, παρά το τι μπορεί να πιστεύει η επιστημονική κοινότητα, η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γυμναστικής Strava επιβεβαίωσε την παρατήρηση ενός Βελοσιράπτορα (Velociraptor) στη μέση της Γαλλίας.

Φυσικά, οι δεινόσαυροι έχουν εξαφανιστεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι μια ομάδα φίλων στη Γαλλία κατέγραψε πρόσφατα το μεγαλύτερο σχέδιο GPS που έχει γίνει ποτέ από ποδήλατο, με τη μορφή ενός Βελοσιράπτορα. Και για να το επισημοποιήσουν, τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσαν ότι αυτό το απίστευτο σχέδιο αποτελεί όντως παγκόσμιο ρεκόρ.

Πέρυσι, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, μια ομάδα τεσσάρων φίλων ξεκίνησε μια επική περιπέτεια για να ζωγραφίσει έναν κολοσσιαίο δεινόσαυρο διανύοντας μια εντυπωσιακή διαδρομή 1.025 χιλιομέτρων. Οι Maxime Brugère, Florent Arnaud, Franck Delome και Nicolas Meunier ανέλαβαν αυτή την πρόκληση και μετά από έξι εξαντλητικές ημέρες, έφεραν τελικά εις πέρας την αποστολή τους.

Εμπνευσμένοι από τη γαλλική λέξη για το ποδήλατο, “vélo”, επέλεξαν να δημιουργήσουν ένα σχέδιο Βελοσιράπτορα, κάνοντας λογοπαίγνιο με τη γαλλική λέξη. Οι φίλοι από το Montluçon της Γαλλίας, πέρασαν συνολικά 43 ώρες, 47 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, διανύοντας τους δρόμους των Cher και Allier για να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό έργο τέχνης, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για έναν σκοπό.

δεινόσαυρος Γαλλία ποδήλατοΜιλώντας στο Cycling Weekly, ο Brugère δήλωσε ότι η ολοκλήρωση της δραστηριότητας στην πλατφόρμα Strava είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση για μια παγκόσμια κρίση που μας αφορά όλους.

«Οι δεινόσαυροι είναι η απόδειξη ότι τόσο ισχυρά είδη μπορούν να εξαφανιστούν γρήγορα και αυτό ακριβώς περνάμε σήμερα με την έκτη μαζική εξαφάνιση», είπε. «Είμαστε οι κύριοι ένοχοι αυτής της περιβαλλοντικής κρίσης, αλλά και τα κύρια θύματά της. Ως εκ τούτου, το μέλλον είναι στα χέρια μας και η ποδηλασία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συμβάλουμε στην αλλαγή».

Τα μέλη της ποδηλατικής ομάδας “Cyclos randonneurs Saint-Galmier” μοιράζονται ένα κοινό πάθος για τις δυνατότητες που προσφέρει το Strava, το οποίο έχει αποκτήσει δημοτικότητα με την πάροδο των ετών. Το 2020, οι Brugère, Arnaud, Delorme και Meunier προχώρησαν και έφτιαξαν έναν εντυπωσιακό τυραννόσαυρο Rex μήκους 200 χιλιομέτρων στην περιοχή του Λίγηρα στη Γαλλία. Και μαντέψτε τι; Το 2021, το έκαναν ξανά. Αυτή τη φορά, έφτιαξαν έναν Διπλόδοκο (Diplodocus) μήκους 200 χιλιομέτρων στην περιοχή Saône-et-Loire.

Πηγή: Man of Many