«Ουκρανικά πυραυλικά πλήγματα» κατά της Ρωσίας σημειώθηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, ανατινάζοντας πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Bryansk που προμηθεύουν τα στρατεύματά της στο Donbas και χώρες της Ευρώπης, και πιθανολογείται ότι πρόκειται για ουκρανικό πυραυλικό κτύπημα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσαν ότι μαίνεται πυρκαγιά στην αποθήκη καυσίμων στο Transneft-Druzhba και σε μια δεύτερη εγκατάσταση σε κοντινή απόσταση, η οποία πιστεύεται ότι είναι στρατιωτική βάση που περιέχει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Δελτίο τύπου αναφέρει ότι τα συνεργεία στάλθηκαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Το Bryansk, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα, λειτουργεί ως κόμβος εφοδιασμού για τις ρωσικές δυνάμεις που μάχονται σήμερα για τον έλεγχο της ανατολικής περιοχής Donbas της Ουκρανίας, ενώ ο αγωγός Druzhba είναι η κύρια οδός μέσω της οποίας το ρωσικό πετρέλαιο φτάνει στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ουκρανία δεν έχει κάνει δηλώσεις  μέχρι στιγμής για τις εκρήξεις, αλλά έρχονται μετά από μια σειρά εκρήξεων σε ρωσικό έδαφος με στόχο κόμβους εφοδιασμού που έχουν αποδοθεί στο Κίεβο.

Βίντεο από τη στιγμή που η αποθήκη Druzhba τυλίχθηκε στις φλόγες φαίνεται να καταγράφει τον ήχο ενός εισερχόμενου πυραύλου, λίγα λεπτά πριν από μια δυνατή έκρηξη και τις φλόγες που διακρίνονται.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Rob Lee, δήλωσε ότι το χτύπημα θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U που εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό της Ουκρανίας και οι οποίοι θα μπορούσαν να στοχεύσουν τόσο την πετρελαϊκή εγκατάσταση όσο και την κοντινή βάση.

ΠΗΓΗ: Daily Mail