Δύο φίλες από το Τέξας είχαν την εμπειρία μιας περιπέτειας ζωής, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο σε 80 ημέρες.

Η Σάντι Χέιζελιπ και η Έλι Χάμπι και οι δύο 81 ετών, επέστρεψαν πρόσφατα στα σπίτια τους στο Τέξας των ΗΠΑ μετά από ταξίδι διάρκειας 2,5 μηνών που ξεκίνησε από την Ανταρκτική και τους οδήγησε στον Βόρειο Πόλο και στην Αυστραλία.

Η περιπέτεια που εμπνεύστηκαν από το μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» ξεκίνησε ως ιδέα το 2020, όταν οι δύο φίλες εργάζονταν και η Χέιζελιπ πρότεινε την ιδέα να ταξιδέψουν για τόσες μέρες όσες και η ηλικία τους.

«Η Έλι και εγώ αγαπάμε τα ταξίδια, η υγεία μας είναι καλή, ταξιδεύουμε καλά μαζί» είπε η Χέιζελιπ σύμφωνα με το blog «Αround the World at 80» που δημιούργησαν. «Σκεφτήκαμε: “Δεν θα ήταν λοιπόν διασκεδαστικό να κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες όταν θα είμαστε 80 χρονών;”» είπε.

Οι δυο φίλες στο Μπαλί της Ινδονησίας στις 16 Μαρτίου 2023

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια ακόμη για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους η Σάντι Χέιζελιπ, γιατρός, και η Έλι Χάμπι, φωτογράφος, καθώς ήταν σε ισχύ ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονταν με την COVID-19 στους περισσότερους από τους προγραμματισμένους προορισμούς τους.

«Το αναβάλαμε μέχρι το 2023, για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε στο ταξίδι την Ανταρκτική που ήταν στο αρχικό μας δρομολόγιο» είπαν οι δύο γυναίκες, οι οποίες συναντήθηκαν πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής αποστολής στη Ζάμπια και έγιναν καλές φίλες.

Οι δύο φίλες Ellie Hamby και Sandra Hazelip στο Padangtegal Ubud του Μπαλί, στις 15 Μαρτίου 2023

Το ταξίδι ξεκίνησε με πτήση με αεροπλάνο στην Αργεντινή στις 11 Ιανουαρίου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πλοίο 60 ατόμων για να διασχίσουν το Πέρασμα του Ντρέικ για να φτάσουν στη λιγότερο επισκέψιμη ήπειρο και να περπατήσουν με πιγκουίνους.

Από εκεί, η περιπέτεια τους οδήγησε στη Νήσο του Πάσχα για να δουν «τη μυστικιστική ομορφιά σε κάθε γωνιά» και τις πέτρινες κεφαλές ή Μοάι.

Οι δύο φίλες Ellie Hamby και Sandra Hazelip στην Αίγυπτο τον Φεβρουάριο του 2023

Η διετής αναβολή επέτρεψε τον καλύτερο προγραμματισμό του προϋπολογισμού και τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν εξαιρετικές προσφορές για τα ξενοδοχεία τους.

Κοιμήθηκαν ακόμη και σε αεροδρόμια για να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους εγκαίρως. Τους τελευταίους τρεις μήνες, η Σάντι Χέιζελιπ και η Έλι Χάμπι ανέβηκαν σε καμήλες στην Αίγυπτο, συνάντησαν ελέφαντες στο Μπαλί, χόρεψαν στο Νεπάλ και απόλαυσαν το Βόρειο Σέλας στη Φινλανδία.

«Είμαστε και οι δύο ανεξάρτητες και πεισματάρες. Αλλά φαίνεται ότι επιτρέπουμε η μία στην άλλη να έχει τον χώρο της» είπε η Χάμπι για την οποία το καλύτερο κομμάτι του ταξιδιού ήταν οι άνθρωποι που συνάντησαν στην πορεία.

Οι δυο φίλες στον Αρκτικό Κύκλο στη Λαπωνία της Φινλανδίας τον Φεβρουάριο

«Λατρεύουμε όλα τα αξιοθέατα που είδαμε, αλλά αυτό που θυμόμαστε περισσότερο είναι οι άνθρωποι που γνωρίσαμε» είπε. «Γνωρίσαμε μερικούς από τους πιο υπέροχους, πιο ευγενικούς, φιλικούς ανθρώπους στον κόσμο. Απλώς έχουμε φίλους τώρα σε όλο τον κόσμο τους οποίους αγαπάμε πολύ», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους υπήρξαν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο δρομολόγιο. «Μετά την αναχώρηση από το Νησί του Πάσχα, σχεδιάσαμε να πάμε στο Περού και να πάρουμε το τρένο για το Μάτσου Πίτσου» έγραψαν οι φίλες σε ανάρτηση στο ιστολόγιό τους. «Λόγω της πολιτικής βίας στο Περού και ειδικά στην περιοχή του Μάτσου Πίτσου, έπρεπε να ακυρώσουμε το ταξίδια μας εκεί», ανέφεραν.

Οι δύο φίλες ταξίδεψαν στην Ινδία και επισκέφθηκαν το Ταζ Μαχάλ και συνέχισαν το ταξίδι για να δουν την εκπληκτική θέα στο Έβερεστ και στο όρος Φούτζι.

Οι καλύτερες φίλες Sandy Hazelip και Ellie Hamby στην Ινδία τον Μάρτιο του 2023

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ήταν το τελευταίο μέρος του ταξιδιού τους, μεταξύ άλλων ταξίδεψαν στο Σίδνεϊ και είδαν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στο Κουίνσλαντ, προτού επιστρέψουν στο Τέξας την 1η Απριλίου.

Για εκείνους που πιστεύουν ότι ήταν ένα ταξίδι που γίνεται μια φορά στη ζωή, οι δύο φίλες ήδη σχεδιάζουν τη νέα περιπέτεια: «Σχεδιάζουμε άλλο ένα ταξίδι, όταν γίνουμε 82 το 2024» αποκάλυψε η Χέιζελιπ στο TODAY.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ