Τριάντα χρόνια ζωής για ένα σκύλο; Ναι, είναι πολλά. Πάρα πολλά. Δηλαδή, ο τύπος είναι κανονικότατα αιωνόβιος.

Ο γλυκύτατος αυτός σκύλος κατάγεται από την Πορτογαλία και μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος στον κόσμο «εκθρονίζοντας» έναν άλλο που κατείχε το ρεκόρ για πάνω από οκτώ δεκαετίες!

Ο Bobi είναι ένα καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo, μια ράτσα που έχει μέσο προσδόκιμο ζωής 12 έως 14 χρόνια. Ο προηγούμενος γηραιότερος σκύλος ήταν ο Bluey από την Αυστραλία, ο οποίος πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών. Λίγοι μήνες έκαναν την διαφορά…Την 1η Φεβρουαρίου, ο Bobi έγινε 30 ετών και 226 ημερών και φαίνεται πως στέκεται μια χαρούλα-πολύ καλύτερος από κάτι νεούδια σκύλους πέντε και δέκα χρονών.

Η συγκεκριμένη ηλικία έχει επικυρωθεί από τη βάση δεδομένων κατοικίδιων ζώων της πορτογαλικής κυβέρνησης, την οποία διαχειρίζεται η Εθνική Ένωση Κτηνιάτρων, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Ο σκύλος Bobi έχει ζήσει όλη του τη ζωή ευτυχισμένος με την οικογένεια Costa στο χωριό Conqueiros, κοντά στην δυτική ακτή της Πορτογαλίας. Εκτός από ένα πρόβλημα το 2018, όταν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο λόγω μιας αναπάντεχης αναπνευστικής δυσκολίας, ο Bobi είναι υγιέστατος και συνεχίζει.

Να πάρουμε τα χρόνια του και την ηρεμία του!