Η διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης eBay Inc θα περικόψει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 9% του σημερινού της εργατικού δυναμικού, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

«Ενώ σημειώνουμε πρόοδο σε σχέση με τη στρατηγική μας, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και τα έξοδά μας έχουν ξεπεράσει την ανάπτυξη της επιχείρησής μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της eBay, Jamie Iannone, σε επιστολή που μοιράστηκε με τους εργαζόμενους.

«Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, εφαρμόζουμε οργανωτικές αλλαγές που ευθυγραμμίζουν και ενοποιούν ορισμένες ομάδες για να βελτιώσουμε την από άκρη σε άκρη εμπειρία και να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο».

Οι απολύσεις ακολουθούν ένα κύμα περικοπών στην αμερικανική τεχνολογία, αφού ο κλάδος έκανε πολλές προσλήψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μεταξύ άλλων σε μεγαθήρια όπως η Amazon και η Google.

Εκτός από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η εταιρεία θα μειώσει τον αριθμό των συμβάσεων στο πλαίσιο του «εναλλακτικού εργατικού δυναμικού» της κατά τους επόμενους μήνες, πρόσθεσε ο Iannone στο σημείωμα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η eBay απέλυσε 500 υπαλλήλους παγκοσμίως, που αντιστοιχούσαν στο 4% του συνολικού της εργατικού δυναμικού.

Πηγή: The Guardian